Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

My jsme také před r.1989 měli skoro každý druhý dvě zaměstnání aby jsme si mohli udržet nějaký standart a nevím že by to na nás zanechalo nějaké následky.

0 0
možnosti
MH

To mluví z vlastní zkušenosti? On zrovna na nějakého pracanta nevypadal ani za mlada,papaláš.

1 1
možnosti
Foto

Podsouváte prezidentovi něco, co takto neřekl. Druhým zaměstnáním může být leccos a vůbec to nemusí být fyzická práce na osmihodinovou směnu. Může to být malá brigáda pro známého živnostníka, stejně tak jako práce na hodinu dvě u počítače doma. A výdělek taky nemusí kopírovat výši toho hlavního, ale spoustě lidí by ulevily i tři, čtyři tisícovky, které by jim pomohly splácet hypotéku bez nadměrného presu na ostatní rodinné finance. Já jsem od převratu měl celou řadu druhých pracovních poměrů, od trenéra ve fítku až po mechanika v prodejně kol. Rozsah poměru šel v pohodě s majitelem dohodnout, a když nešel, šel jsem já o dům dál. Vůbec nemám pocit, že bych otročil, naopak, obohatilo mě to, poznal jsem další lidi a jiné profese, než je ta moje hlavní. Speciálně pro ambiciózní chytráky, kteří se přistěhují do Prahy a vezmou si hypotéku, na kterou nemají, je to účinná terapie, lepší než psycholog.

4 0
možnosti
PB

Naprostý souhlas. Chtěl jsem něco podobného napsat také do diskuze, ale protože jsem neslyšel konkrétní slova prezidenta, vzdal jsem se polemiky. Beztak si myslím (naslepo), že tím chtěl Zeman říct, že kdo je ve finančních nesnázích kvůli hypotéce, ať si tedy přibere přivýdělek. Já bych to mladým poradil také.

1 0
možnosti
KD

K74a51r33e79l 82D43u34f43e86k

16. 6. 2018 21:25

Pan prezident má pravdu. Chce to pracovat, pracovat, pracovat. Oligarchové pracovali na tři i čtyři směny, proto mají dnes ty miliardy !!! ;-D

3 0
možnosti
VS

Né proto ale protože šetřili a nechodili na obědy.

0 0
možnosti
Foto

O17t68a29k61a66r 30S65e31k17l

16. 6. 2018 20:47

Pp MZ na oné obskurní TV nesleduji , takže mně tento výrok unikl. Další perla.... Jsem přesvědčen , že za pár /desítek/ let někdo zbohatne na vydání souboru citátů a MYŠLENEK našeho dnešního pp. Prostě něco jako Židovské anekdoty nebo Slovácko sa súdí....

Bohužel se toho nedožiji , ale jsem si jist , že sukces tato knížka bude mít.;-D

2 1
možnosti
JL

Práce práce práce....není to náhodou ten model VEVERKA BĚHÁ pořád dokola? Víte lidský život je trošku složitější. Tak například jedna moje známá - velmi inteligentní schopná, dala se na podnikání v joze a ješt dokázala sbalit úspěšného stavebního podnikatele a vydojila z toho na závěr života byt na Letné. Ale pozor: nastupuje karma čili Osud, jak říkají Evropani. Jeden její potom se dal na drogy, prošustroval milionek, který jí maminka půjčila na budování vlastního hnízdečka. Ten potom taky vlemi inteligentní, ale bohužel nalezl zalíbení v pivu a drogách. Takže, práce, bratři a sestry, fakt není všechno - to si myslí jen ekonomové v důchodu. :-/

2 0
možnosti
JL

Já nevím, jestli má smysl polemizovat s výplody politika ve výslužbě na Pražském hradě. Řekl bch že ne.

1 1
možnosti
JN

J95o44s63e60f 31N76i13k76l

16. 6. 2018 19:58

MZ má pravdu...potvrzuji, že v USA je pro mladé lidi zvyklostí mít ještě vedlejší zaměstnání...myslíte si, pane autore, že jsou v USA otroci...

3 0
možnosti
KT

Jsem vychovány generací, která pracovitost považovala za ctnost. Dnes je považována za hanbu a je to na té práci vidět. Rychle něco odfláknout a hlavně dostat pořádně zaplaceno. A tak čteme články o nepodařených stavbách, rozpadajících se oděvech, nefungujících přístrojích, neochotných prodavačkách a nekonečně pomalé byrokracii a tak se dá pokračovat donekonečna.

5 0
možnosti
PS

P59e92t54r 85S70k26á16l52a

16. 6. 2018 19:51

To je nejaka ironie? Nebo snad opravdu myslite vazne, ze drive (v realnem socialismu) byly prodavacky ochotnejsi, stavby a pristroje kvalitnejsi, byrokracie pruznejsi? To uz muzete take rozsirit o tvrzeni, ze byla sirsi nabidka zbozi.

0 0
možnosti
KM

Já sice pracuji ve státní správě, kde nejsou bůhví jak ideální podmínky, ale když je člověk šikovný tak ze sebe otroka dělat nechat nemusí.

Já tedy docházím do kanclu jako prvý a to protože si beru snídani s sebou a v práci kde ještě nikdo není v klidu snídám a ještě předtím si udělám kafíčkovou směs z kdy z dóziček kolegů odeberu nepatrné množství jež nikdo nepozná, ale mě vytvoří zají-mavou chuťovou směs. Mezitím přicházejí kolegové od nichž si vyslechnu novinky a půjčím denní tisk s nímž odcházím na WC kde se při čtení novin a vykouření 2 cigár si naplánuji co budu mám zařídit a čemu se budu věnovat po směně. A poté před devátou hodinou se spokojeně vracím do kanclíku s pocitem kolik mám za tuto příjemně strávenou dobu při hodinové mzdě vyděláno.

Poté se po hlavě vrhám do pracovních úkolů z nichž se mi zpravidla hlava zamotá a tak se musím jít s hromadou papírů projít do okolních kanclů, kde vždy dovím všeliké novinky a drby. No a poté se připravuji na výborný oběd, který nám stále dovážejí za velmi lidové ceny, snad asi vzhledem k cenám z kuchyně Parlamentu ČR.

No a po obědě si dám krátkou maximálně do hodinky siestu a protože jak jsem psal přicházím do práce prvý, tak je mou povinnosti dodržovat pracovní dobu a tak nic nového nerozjíždím a poklidím pracovní stůl a chystám se k odchodu abych stihl splnit denní osobní a rodinné povinnosti.

A myslím, že z nás pracujících ve státní správě pan prezident snad ani otroky dělat nechce a my se též rozhodně zotročit nedáme.

4 0
možnosti
JL

Já bych řekl, že Čech se zotročit nenechá - aspoň jak to vidím kolem sebe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik