Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Iveta Bartošová si také vzala život. Ten cirkus mediálního světa a tlak bulváru už prostě nevydržela. Prostě protestovala proti současným poměrům a to ani nebyla k ničemu odsouzena. Ale ani ve snu by mě nenapadlo ji srovnávat s Janem Palachem. Jinými slovy pane Preslere je to od vás jako obvykle neskutečný hnus.

7 0
možnosti
Foto

Kdyby ten čin Janota spáchal za komunistického režimu, tak byste jej velebil jako hrdinu, stejně jako Jana Palacha, že jej k činu dohnal komunistický režim.

Případ Bartošové je úplně mimo. Té nehrozily žádné represe ze strany státu.

1 1
možnosti
MK

R^Díky za připomenutí, pamatuji si kultivované psaní pana Janoty.

Někteří diskutující nechápou meritum věci: těch 12 let bylo a je justiční svinstvo.

6 1
možnosti
Foto

Já jsem se s panem Janotou neshodl skoro v ničem, v diskusích jsem se s ním hádal, ale, že těch 12 let je justiční svinstvo, s tím souhlasím.

4 0
možnosti
AL

Mně se to, jak je to napsané líbí.

Rád dám karmu.

R^

6 0
možnosti
Foto

Pane Preslere písete demagogickyRv

Jaroslav Janota spáchal sebevraždu kvůli těm poměrům současným, tedy proti zvůli exekutorů a soudů.

Zdroj: https://presler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697340

Realita je jiná, pan Janota zemřel, protože nebyl ochoten nést důsledky svých vlastních chyb. To se projevilo jak tím, že po exekutorech, kteří jen konali svou práci střílel (a ne kvůli nějakému jejich podivnému postupu jak se občas stane, střílel na ně ještě když byli za dveřmi)a nakonec tím, že za tu střelbu nepřijal trest.

2 10
možnosti
Foto

Ano, za prostřelené dveře bylo třeba Janotu odsoudit k trestu smrti.

Kosovského Albánce, který při zatýkání policistu postřelil, bylo třeba osvobodit.

7 2
možnosti
Foto

Tentokráte pane Preslere oceňuji, že jste vložil ten článek idnes. Alespoň si ti, kteří o případu nevěděli nic mohli udělat obrázek. Fakta jsou jednoznačná, 12 let vězení ve chvíli, kdy není nikdo zraněn, kdy není nejmenší přímý důkaz, že střelba byla mířena na údajnou oběť to je rozsudek, za který by se dotyčný soudce měl léčit na psychiatrii. A měl by tam skončit i žalobce, který čin překvalifikoval jako pokus o vraždu, protože o to zde evidentně nešlo. To jsou tedy prostá a tragická fakta. Ostatní jsou už pouhé spekulace, například můj názor, že se jednalo o osobní pomstu, a že ten exekutor měl dlouhé prsty. Je to smutné, ale tyto věci se dějí v celém světě, Rusko nevyjímaje, abych předešel pana Petříka. Ta tragedie se násobí faktem dobrovolného odchodu z tohoto světa bez snahy něco změnit.

Nevím pane Preslere jestli věříte v posmrtný život. Nebo něco podobného. Já ano. A proto si myslím, že vzpomínka je krásná věc a vy jste tuto věc udělal. Nyní bych ale řekl, že je dobré nechat pana Janotu v klidu tam kde je. A to je vlastně i můj postoj k tomu, že dopis na rozloučenou nebyl uchován zde na blogu.

7 1
možnosti
Foto

Jako obvykle lžete a za fakta vydáváte nějaké své dojmy bez relevantních podkladů.

Soud vyhodnotil na základě důkazů, že o pokus o vraždu exekutora šlo a nebyl to jen jeden soudce, ale s tím, že šlo o vraždu se ztotožnil i odvolacívrchní soud v Olomouci

3 8
možnosti
Foto

Dala jsem karmu a děkuji za tak skvělé, byť velmi smutné připomenutí. I já dnes vzpomínala na jednoho svého studenta. Neznala jsem toho blogera, ale v klidu si vše přečtu. Naprosto s Vámi souhlasím, proč je jedna sebevražda obdivovaná a druhá zatracovaná. V obou případech hraje roli psychika, ta potřeba ji vykonat. Díky.

8 1
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, k tomu není co dodat, paní Katarino.

2 0
možnosti
DT
DV

D54a73v23i76d 66V14l56k

20. 1. 2019 21:52

S dovolením srovnávat sebevraždu pana Janoty a Palacha je prostě nesmysl a je to neuctivé vůči Janu Palachovi.

Pan Janota si napůjčoval peníze, které nesplácel a tak přišla exekuce(neobhajuji systém zdejších sexekucí v žádném případě). Na exekutory , kteří jsou ať chcete , nebo ne úřad, střílel z pistole přes dveře za což byl nezávislým soudem odsouzen. Místo nástupu do vězení si vzal život. Pro čin Jana Palacha mám v kontextu tehdejší doby pochopení , pro jednání pana Janoty v žádném případě. Ohrozil cizí život a spáchal závažný trestý čin.

10 3
možnosti
Foto

v tomto souhlas Davide-Palach byl hrdina-není vůči němu neuctivé nazývat hrdiny třeba Mašíny? Podle mnohých byl hrdinou i kardinál Beran který emigroval a v pohodlí italského exilu se dožil úctyhodného věku...jsou tyto tři druhy hrdinství srovnatelné a nejsou pro někoho z citovaných urážkou?

3 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik