Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Jedním z pilířů článku, je rozhovor otce s dcerou. Otec říká: ''zakazovali nám hudbu,

ale já jsem jí stejně poslouchal.'' Dobrým příkladem by byl právě zmiňovaný Karel Kryl. Naopak o zákazu Beatles či Rolling Stones v rozhovoru ani stopy.

Kdo tedy překrucuje a proč? Takhle se tvoří dezinformace. V diskuzi se potom vesele polemizuje zda Beatles nebo Stones byli zakázaní nebo ne. A přitom je to vycucané z prstu. Přikládám video, každý se může přesvědčit sám.

https://ct24.ceskatelevize.cz/2694638-nad-prahou-zazaril-novorocni-ohnostroj

8 1
možnosti
JH

J75a23n 72H54r40u17š92k84a

2. 1. 2019 12:20

tak oni komouši lhali vždy a překrucovali...takže od pana autora nic nového...

7 3
možnosti
Foto

Nojo, ale do nového roku je přece třeba vykročit optimisticky, s úsměvem na rtech. No a to by s Krylovou Demokracií jaksi nešlo....

9 1
možnosti
Foto

Kdyby tam Demokracie zazněla, tak to by byl skutečný ohňostroj a hlavně panika v kavárně.

0 0
možnosti
JH

J73a24n 88H25r31u19š81k19a

2. 1. 2019 10:43

bych opravil, že dnešní generace si písničky už nestahuje ale streamuje legálně a autor tak dostane "nějaké" peníze...

Jinak komoušům se nechtělo platit za autorská práva...ale ani to je neodradilo od coverování většiny západních hitů...vždyť naše hvězdy do jednoho zpívaly jen většinu převzatých songů jejichž autoři neviděli ani pevnou lidovou korunu...

4 1
možnosti
Foto

Nesmysly například o zakázaných Beatles naštěstí nejsou šířeny oficiálně a zřejmě ani vědomě. Spíše je to jako tichá pošta. Před několika lety mne překvapil 19 letý mladík, který si pletl okupaci Němci s invazí v roce 1968. Občanská nauka asi není vždy na potřebné úrovni. Co se týče obchodu s Čínou, nevím přesně, co Vás překvapilo na tom ohňostroji. Nikdo přece netvrdil, že by měl být veškerý obchod zmrazen. Jen se po návštěvě Dalajlámy ozvali se lidé, kteří se obávali, že když budeme neposlušní, mohla by se na nás Čína hněvat. Možná se báli, že by nás ve věci zábavné pyrotechniky nechala "vyhladovět". Možná věří, že Čína potřebuje především klid na práci. A také na tu M. Zemanem pochválenou "stabilizaci společnosti". Kdysi pomáhal stabilizovat německou společnost antisemita a mohutný mecenáš NSDAP pan Henry Ford. Hitler také potřeboval stabilizovat společnost. Podobným způsobem, jako to dělal Stalin. Vyhlazováním nepohodlných obyvatel. Ekonomika s tím v Německu souvisela. Dokonce byla v Gdaňsku postavena fabrička na zpracování lidských těl _ výroba mýdla z lidského tuku, zpracování lidské kůže....... Tehdy se ještě nedaly využít a zobchodovat lidské orgány. Proto se nemusíme se obávat, že bychom z Číny začali dovážet boty z lidské kůže.

3 0
možnosti
LH

Pokud se nepletu tak někdy v 80 letech běžel v kině Perny den a od Rolling Stones jsem měl dokonce desku od Supraphonu od kterého vyšlo i album rokenrolu od Beatles +dvojalbum ale to nevím jak se jmenovalo.

2 0
možnosti
Foto

Já koupil dvojalbum Beatles v bulharské kultuře, byla to kompilace. A další elpíčka od nich a Stounů mi přivážel kamarád, co studoval v SSSR. Tam stála v přepočtu 40 korun, neb Rusové neplatili autorská práva.

0 0
možnosti
MB

Tak komunisti de iure asi žádný druh hudby nezakázali, problém byl v její dostupnosti. A pár oficiálně vydaných alb The Beatles je opravdu žalostná bilance. Nehledě na nemožnost vystupování západních kapel u nás (až na pár výjimek), resp. obrovská obtížnost libovolného vycestování na koncerty za hranice. A jelikož živé hraní je pro mnoho fanoušků rokenrolu celkem důležitá položka, tak v tomto smyslu bolševik de facto západní interprety zakázal (a např. když Nico vystupovala na Opatově, pro organizátora to znamenalo okamžitý vyhazov z práce).

10 0
možnosti
Foto

A sem tam nějakého vlasatého fanouška policie ostříhala .......i přímo na ulici.

0 0
možnosti
MM

Měl jste předem svolat stranickou komisi, ideologicky zhodnotit a dát ke schválení ÚV.

Musíte předpokládat, že dnes si každý, včetně těch zvolených ve svobodných volbách, si dělá co chce.

1 2
možnosti
Foto

Děkuji za obohacení diskuze, pane MUDr

0 0
možnosti
Foto

Jen bych chtěl takové malé upřesnění. Zajímalo by mne, jak víte, že to byl čínský ohňostroj.

5 1
možnosti
NM

...já u každého nákupu čehokoliv uzavírám sázku na to zda to bylo vyrobeno v Číně...z 90% vyhrávám;-D;-D!!!!

7 0
možnosti
AM

R^"Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky" - přímo vizionářské

5 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik