Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je období klidu, míru a odpuštění. I v tomto duchu sklízíte ohlasy i s apelem na toleranci k Václavu Havlovi.

Já si však nemyslím, že byste mu měl vy cokoliv odpouštět, naopak.... myslím, že byste měl, zřejmě hodně, odpustit sobě. Nejspíš máte v sobě nahromaděno hodně škodlivého a toxického, jinak byste v tuto dubu a toto nenapsal.

Odpusťte sám sobě, čeho jste se na sobě dopustil a zkuste vnitřní očistu jakéhokoliv druhu a způsobu. Při její úspěšnost budete překvapen, jak výrazně ztratíte touhu škodit jiným a špinit je.

14 0
možnosti
Foto

Pokud píše pravdu, nemůže jít o špinění. Jen dobu si mohl vybrat jinou.

4 3
možnosti
PB

P53e14t37r 54B62u36r51i31a92n

23. 12. 2018 11:03

Tolik bolševické nenávisti jsem naposledy viděl u zasahujících policajtů na Národní třídě v Praze v 89. roce.

14 3
možnosti

Alešku, ty mrchožroute. Manželka tam byla. A Havel chtěl být sám.

14 1
možnosti

S tou manželkou to máš třeba zde: https://zpravy.idnes.cz/zemrel-exprezident-a-dramatik-vaclav-havel-bylo-mu-75-let-p2f-/domaci.aspx?c=A110710_180708_domaci_cem

Musíš být mimořádně smutný a osamělý člověk. Dokud budeš takhle zlý, budeš dostávat svou odměnu. Pokoj s tebou.

8 2
možnosti
LJ

Většina lidí má v sobě pomíchané kladné a záporné stránky, mezi našimi činy lze nalézt velmi dobré, dobré i ty, za které se stydíme. Když se o někom píše, mělo by to být vyvážené, objektivně uvést plusy i mínusy. A k těm mínusům je třeba být shovívavý už proto, že sami nejsme svatí. Chápu, že když je někdo jen adorován, pak to chce člověk vyvážit a připomenout i tu druhou stránku. Mimochodem, to že Dáša Veškrnová v té době pobývala v Praze, je chyba té Dáši, nikoliv Havla.

2 0
možnosti

Jenže Dáša Veškrnová byla v té době na Hrádečku. To, že byla v Praze, je Preslerova jedovatá lež.

5 2
možnosti

Všiml jste si, že jsou svátky pohody a klidu? To jste si tedy mohl odpustit.

Ale asi máte povahu, že když musíte, tak musíte. Smutné.

19 0
možnosti
Foto

J18a27k69u23b 54R63o53t15h

23. 12. 2018 10:11

Měl byste alespoň poslední adventní neděli ze sebe smýt ten tuhý a nevábně páchnoucí nános nenávisti, frustrace z vlastní neúspěšnosti, a lidské nízkosti. Ovšem Savo asi nepomůže. Je mi vás líto, človíčku malinká. :-/

24 2
možnosti
TB

"nános nenávisti, frustrace z vlastní neúspěšnosti, a lidské nízkosti" - takhle to dopadá, když nepříliš inteligentní jedinec zkouší argumentovat a podaří se mu jen pár vysoce úderných hesel.

3 2
možnosti
JL

Slovíčka zlá, plná hnisu. Vánoční klevety.

15 2
možnosti
JZ

Člověče, někdy působíte opravdu hodně asociálním dojmem.

Tady asi neumím reagovat jinak, než dotazem, zda jste někdy zažil, že umíral někdo z vašeho okolí.

Teď budu hodně osobní. V posledním měsící mi brzy po sobě zemřelo pár dobrých kamarádů. O jednom z nich se trochu rozepíšu.

Umíral asi čtvrt roku, v městečku, které nemá ani patnáct tisíc obyvatel, bylo na pohřbu přes tisíc lidí.

Když to s ním bylo špatné, tak ho moc lidí nebylo navštívit. Z našeho lyžařského klubu, který byl pro něj hodně důležitý, za ním byla dvakrát dvojice lidí. V posledních čtrnácti dnech si rodina nepřála už vůbec žádnou návštěvu.

Manželka a dcera s rodinou se o něj staraly jak to šlo. Přesto musely nějak normálně fungovat, chodit do práce, nakupovat a tak. A ano, starala se o něj i ošetřovatelka. Na živo a přes fb slova podpory a díků za ně. Nicméně, rodina opravdu neudělala to, že by ho posadila před dům, aby před ním defilovali lidé a předváděli se, kdo je přítelem. Ale spíše v klidu a v ústraní se pokoušeli situaci zvládnout, zvrátit, nakonec toho člověka aspoň důstojně a v klidu nechat dožít. (Sám si teď připadám nemístně cynický, když to píšu.)

Možná mám velké štěstí na své okolí, ale věřím, že by se v něm našel nějaký pablb, který by plácal cosi o tom, že ten můj kamarád zemřel sám a naprosto opuštěn. A kde že byla manželka, když si dovolila, nebýt u něj 24 hodin denně.

22 0
možnosti
JZ

... ale věřím, že by se v něm NEnašel nějaký pablb ...

1 0
možnosti
Foto

Osud si člověk nevybere - někdo umírá opuštěn svou manželkou, jiný zase naopak. Kim Čong Ill, světově známý politický současník Václaa Havla zemřel prakticky v tutéž dobu, obklopen milující rodinou. Výsledek ale vyjde nastejno, megalomanský pohřeb, věnce na Vltavě plující do Hamburku a několik exhibujících politiků.

6 3
možnosti
Foto

Pane Macku přeji Vám příjemné svátky. Jestli víte, co to je.

9 0
možnosti
Foto

J35a61n 24Š38i68k

23. 12. 2018 9:44

Píšete posměšně o člověku, který byl jen člověkem. Člověkem, kterému ve své malosti nesaháte po kotníky. Přesto Vám přeji hezké vánoce a harmonii ve Vaší duši. Možná Vám to přinese pokoru, kterou v sobě Václav Havel měl

26 0
možnosti
Foto

Byl jen člověkem a tím by měl i po smrti zůstat.

3 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik