Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Pořád nechápu, co s tím mají společného kavárníci,, kdo jsou a jak se projevují. Já se jako školák učil o Mnichovské dohodě už před 60ti léty, s dodatkem, že šlo o zradu západních mocností. To už tehdy existovali kavárníci?

9 1
možnosti
JZ

Občas na vaše blogy mrknu.

A přiznám se, že jsem dosud nepochopil, za co svou zběsilostí, afektovaností, hysteričností, překrucováním atd. vlastně bojujete.

12 2
možnosti
JH

Nic si z té Vaší nechápavosti nedělejte. Nikdo není dokonalý!

6 3
možnosti
Foto

Je zajímavé, jak kavárníci přehlížejí fakt, že Velká Británie se Hitlerovi zavázala s vymáháním provedení Mnichovské dohody.

Ve skutečnosti by to znamenalo, že bychom bojovali nejen proti Hitlerovi, Maďarům a Polákům (kteří v té době velice usilovali o spojenectví s Hitlerem proti SSSR), ale i proti Velké Británii.

A na Slovensku už tehdy de facto vládli klerofašisté, kteří byli s Hitlerem jedna ruka a nenáviděli Čechy.

4 6
možnosti
Foto

Přiznám se, že nemám představu, co by se dělo jak na Západě, tak na Východě po odmítnutí mnichovské dohody. Všechny varianty jsou možné. V Německu by proběhl státní převrat, Lidové fronty ve Francii a Britániii by svrhly vlády? Z východu by k nám začaly přistávat sovětské bombardéry?

3 1
možnosti

Považujete Zemana za kavárníka? Protože i on mlel něco o tom, že Beneš je zbabělec, který v rozhodující chvíli selhal.

7 1
možnosti
AT

To ale novináři dělají, že někdy doslova necitují, ale použijí zkratku. Podstatné je, že v tomto případě nedošlo k žádnému závažnému překroucení faktů na rozdíl od jiných, překvapivě i nekavárníků.

A že se důsledně nepoužívá slovo "diktát" ... kdybych použil váš útočný styl vyjadřování, mohl bych napsat: "To chcete trestat a pranýřovat lidi za slovíčko?? Chcete za to snad lidi věšet?"

Zkrátka a dobře, opět z lejna bič.

6 2
možnosti
Foto

na základku jsem chodil v padesátých a šedesátých letech a v dějepise jsme se učili o Mnichovské dohodě.

Nevím, o co vám jde

16 1
možnosti
Foto

J63a43k77u72b 87R94o42t52h

3. 10. 2018 9:12

To víte, kolego, nevyšly předpovědi, že na rozdíl od výročí 68 bude toto výročí záměrně opomenuto, tak se hledá alespoň nějaký důvod ke kydání. :-/;-D

11 2
možnosti
Foto

J22a27k38u46b 24R94o27t21h

3. 10. 2018 8:56

Ano, tento styl žurnalistiky je přesně ten, proč je připomínáno Rudé Právo. A aby nebylo mýlky, myslím styl autora tohoto blogu. Nevím, na jakou školu chodil on, ale my se už na ZDŠ učili o "Mnichovské dohodě", i s tím, že to byla zrada. Ale jemu se to slovíčko nelíbí. :-/;-D

15 2
možnosti
Foto

Ale no tak, přijmout jsme to nemuseli. Britské a francouzské tanky nepopojížděly Prahou. Mohli jsme udatně bojovat proti všem. A ten mnichovský diktát jsme si podepsali už v r. 1919 (versailllská smlouva).

5 1
možnosti
DP

Pane Reznik, dost casto Vam oponuji, ale dnes je velka vyjimka, zatim uz byly dva souhlasne plusy;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik