Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Tak vida. Kavárníci přepisují historii.;-D Rudé Právo, se ve své době vyjádřilo takto:

Povaleči z kaváren - marš do pražských továren!

A odtud se bere ten ''novinářský'' slovník. Nevěříte? Přesvědčte se sami.

https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28276789_902234293291158_5520400538792602322_n.jpg?_nc_cat=104&oh=387bee299eae4c6a8bd420df3202c0a3&oe=5C4D146B

9 0
možnosti
LV

O Mnichovské dohodě jsme se učili v Občanské výchově na druhém stupni ZŠ v letech 1973 - 76, tedy za nejhlubší normalizace. Tak do toho prosím, Preslere, netahejte kavárnu. Je to opravdu ubohé.

20 0
možnosti
Foto

to máte těžké... když místo jisté potřeby hledat pravdu v knížkách na indexu, ve filmových klubech, na koncertech, co je neorganizuje SSM ... se jde do kina na Dny zrady jako v rauši, protože to je norma doby; to je pro žurnalistu Preslera ta jediná kultura... a ono to v hlavě jako termín pak zůstane... těžká přetěžká věc.

6 1
možnosti
MB

Historici, s tezí o zradě - jednoznačně nesouhlasí! Lze vidět i utajovanou taktiku E. Beneše - Závěry a dojmy, nechť si udělá každý sám. (Co s tím má Kavárna nechápu) .

1) Věděl, že čs armáda není na vílku připravena. Stejně tak Anglie a Francie. Tušil, že světový konflikt brzy propukne a čekal, že Československo bude na straně vítězů

2) 1.5 mil. vojáků - proti 3,5 mil. německých. Tanky, 350 - (zastaralých kusů). Německo - 2400!. 2/3 pohraničních pevností a bunkrů nedostavěny a jejich dělostřelecká výzbroj se teprve vyráběla ...

3) Není příliš známá skutečnost, že 14 dnů před mnichovskou konferencí !! - Vyslal v naprostém utajení prezident Beneš prostřednictvím spojenců vzkaz Hitlerovi, že je ochoten podstoupit nacistickému Německu rozsáhlé území !

4) „To byla Velezrada. Nečas to měl zničit a nikdy to neměl nikomu ukázat,“ říká historik a bývalý předseda vlády Petr Pithart. (Nečas, tehdejší ministr - Onen tajný emisar - tajně vyslán - 14 dnů ! - před Mnichovem jednat s Paříží. 15.09.1938).

5) Jaká zrada - Západních spojenců ... !? Kdo vlastně zradil ? ... :-)

6 2
možnosti
JH

J97a79n 40H25r54u72š67k39a

3. 10. 2018 9:59

ale to prostě ruďoši pořád někde hledají vinu a chybu a důvod proč nejsme tak "za vodou" jak němci, angláni či amíci...měli by se podívat spíše do vlastní řad a na vlastní historii...

6 0
možnosti
Foto

První kdo přišel na odstoupení pohraničí byl Beneš. Nejdříve poslal po Nečasovi depeši do Francie, že by Československo uspokojilo nároky Hitlera tím, že by odstoupilo některé části pohraničí. Další rozhovor měl v říjnu s Halifaxem a sdělil mu, že souhlasí s odstoupení Chebska a kdyby Československo odstoupilo Chebsko, bezpečnost by to státu by to neohrozilo. Je známo , že Chamberlain navštívil Hitelra v Berghofu. Na základě této schůzky se dohodl s Daladierem na vypracování dohody a o odstoupení našeho pohraničí. Dohoda byla 17 září předložena naši vládě a ta vyslovila souhlas. S tou dohodou letěl Chamberlain za Hitlerem a ten k šoku všech vylovil další požadavky o vyrovnání nároků Polska a Maďarska. Chamberlain se vrátil do V. Británie s nezdarem. Vypukla panika, že bude válka Někteří lidé V. Británii ze strachu z války páchali sebevraždy kopali se zákopy, protiletadlová děla se uváděla v pohotovost. Lidé fasovali plynové masky. To samé se dělo v Francii. Pak do jednání zasáhla Italie a Musoliny a dojednala s Hitlerem, že bude souhlasit s odstoupení Českého území. No přišel Mnichov. Hiter si výslovně nepřál naší delegaci a pro zdar jednání mu bylo vyhověno. Ve V. Británii proti této smlouvě byl významně Daltn, Eden, Churchill. Smlouva zachránil Hitlera, podle všeho blafoval s válkou a Mnichov mu pomohl před blamáží.

0 0
možnosti
SB

Nejlepší na tom je, že kavárníci se snaží okecat realitu tak, aby vyhovovala jejich kavárenské ideologii, ale až ta realita udeří, tak udeří i na ně. Až nastane rozklad společnosti, dopadne to i ne ně, protože i oni jsou součástí této společnosti. Ze stejného důvodu to dopadne i na jejich děti.

Když to některým kavárníkům občas píši, kategoricky mě žádají, abych z toho jejich děti vynechal. Už z toho je vidět, že v duchu mi dávají za pravdu, protože na mě nereagují slovy, že se o své děti nebojí, protože jsou si jistí, že nemám pravdu. Píší, abych jejich děti do diskuse nezatahoval.

Ale ono je fuk, jestli je zatahuji do diskuse, či nikoli.

Až jednou tady opravdu dojde k neřešitelné krizi, nikdo se nebude ptát, zda v roce 2018 nějaký Slávek Beneš o dětech a vnoučatech té a té paní nebo toho a toho pána psal, či nikoli. Prostě ta krize na ně dopadne.

Krasořečněním lze realitu pouze okecat, nikoli změnit.

Kavárníci se však domnívají, že když to řádně okecají, tak tím ten problém buď vyřeší, nebo alespoň omezí na zbytek lidí, ale odvrátí od sebe a svých blízkých.

Nic z toho není pravda. Ten problém na ně, na jejich děti a na jejich vnuky dopadne. Mohou krasořečnit, jak chtějí, ale na tomhle nic nezmění.

5 9
možnosti
JZ

Těžko říct, co vás vedlo k této vaší lekci okecávání a krasořečnění.

To muselo dát práce ...

10 2
možnosti
Foto

O Mnichovské Dohodě jsem se učil i na základce v osmdesátých letech, takže to rozhodně není nový termín. Francie si po první válce s Německem vyřídila účty brutálně když to nedokázala na bitevním poli. A nedokázala pak ohlídat žádné ze svých podmínek ohledně jeho militarizace. Že nás hodila přes palubu bylo jen logické vyústění situace.... Ostatně svými kecy nás tentokrát místo Hitlerovi Putinoví chce hodit Macron. A to se mi líbí ještě méně, než historická křivda, ta sice bolí, ale už je to minulost....

2 0
možnosti
LB

Mnichovská dohoda a rozbití Československa.

Francouzská buržoazní vláda věrolomně porušila své spojenecké závazky k Československé republice a spolu s anglickými imperialisty ji vydala napospas německému fašismu. /.../

Zároveň Anglie a Francie sjednaly s Hitlerem smlouvu o vzájemném neútočení, což byl nepřímý pokyn, aby nacistické Německo napadlo Sovětský svaz. Proti mnichovské dohodě se nepostavila ani československá buržoazní vláda, která nedbala mínění většiny obyvatelstva a ochoty Sovětského svazu pomoci.

Mnichovská dohoda velmi posílila německý nacismus...

Zdroj: Světové dějiny, učebnice dějepisu pro I. a II. ročník gymnázií

Vydalo Státní pedagogické nakladatelství Praha v roce 1967

Ti zatracení kavárníci ze Státního pedagogického nakladatelství! ;-D;-D;-D

19 1
možnosti
JH

J11a68n 86H28r29u68š22k16a

3. 10. 2018 9:43

jaké rozbití Československa? tento státní útvar byl umělý konstrukt a nikdy neměl nějaké historické opodstatnění...však také Slovácí hned jak mohli, tak nás píchli kudlou do zad...

0 0
možnosti
Foto

Generál Krejčí a ostatní Češi,kteří v té době žádali zbraně na obranu země,jsou tedy "kavárníci",kteří chtěli bojovat a chtěli udajné miliony mrtvých?Už se budu jen opakovat i za komunistu se používal výraz Mnichovská dohoda a nikdo zradu našich tehdejších spojencu nezpochybnuje.To je jen Vaše hloupá demagogie.Já jsem výraz "kavárník" dal do uvozovek,protože nevím kdo to má být?Kdo je ten "kavárník"...?

7 0
možnosti
OZ

...to jsou všichni, kdo nesouhlasí s názory taváryšče "publicisty":-)

8 1
možnosti
JH

Pro ty co nechápou - věnujte tomu chvili času a srovnejte si citát iDnes autora a autentický výrok pana generála. Pokud Vás ani tohle netrkne, tak to vzdávám:-)

7 3
možnosti

..a všichni si oddechneme, Josífku:-)

6 3
možnosti
AM

A20d27a72m 55M63a57l35ý

3. 10. 2018 9:20

Kteří kavárníci?

Navíc Mnichovská dohoda je zavedený pojem. Její důsledky pro Československo dostatečně známé. Ano byl to diktát, je název Mnichovská dohoda je naprosto regulérní.

Z toho neobviňujte kavárnu, toho vašeho virtuálního nepřítele "pokroku".

9 1
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik