Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Máte i pravdu, nicméně zase jakýsi osobní dar nedar. Je rozdíl, zda vás udá pokleslý jedinec - nebo pokleslý režim a jeho systém ! S Dvorským, "Stranda" - Soudruzi, cosi se zde buduje, já mám v zahraničí své vydavatelství. Tedy tam půjdu a vy si konejte to své. Nikam nepůjdete - budete budovat s námi ! Tak se nějak probudoval do basy. Inka Zemánková zase vyskočila na svůj traktor za svého radostného zpěvu - A jako slunečnice každým dnem otáčí se za sluncem, tak já stále ... Asi opěvovala skutečně - svou techniku a lány . Podobně pak zpíval Macháček o svém malotraktoru .. :-)

3 0
možnosti
SB

Je rozdíl, zda vás udá pokleslý jedinec - nebo pokleslý režim a jeho systém !

....................

Ale pokleslý jedinec má šanci jen v pokleslém režimu.

V normálním režimu mě stokrát někdo může udat, že jsem o tom a tom politikovi řekl, že je to hlupák, nebo prohlašuji, že režim je tyranský a vláda to vede ke krachu.

V normální režimu mě udat za to někdo může, ale to udání nemá šanci na úspěch.

Jak jsem již napsal: Pokleslý udavač má šanci jen v pokleslém režimu.

5 0
možnosti
OF

Četl jsem článek pána Zieglera.Je o tom,že komunisté pronásledovali cíleně a programově letce RAF a příslušníky západního odboje.Totéž se dělo v Polsku,

Pilecki byl popraven.O čem je váš článek, netuším.Vyznívá ale jako obhajoba komunistických zločinů. Piště do Komsomolské pravdy nebo do Pravdy.

Rv

29 4
možnosti
LB

Komunistický režim cíleně nepronásledoval jen příslušníky západního odboje, ale i východního (gen. Svobodovi pomohli až Rusové), inteligenci, duchovní, sedláky, příslušníky šlechty, živnostníky atd., tedy všechny ty, o něž se mohl národ opřít.

I to měl komunistický režim společné s nacisty.

14 0
možnosti
MM

Je složité hodnotit skutky všech členů odboje a protože jsme v těch situacích nebyli i nepatřičné, ale označit Čurdu, Geryka a Svobodu za příslušníky RAF je opravdu zcela mimo mísu. Tím, tento článek ztrácí jakoukoliv hodnotu. :-/

12 2
možnosti
Foto

Když už se autor odvolává na tetku Wiki, pročpak opomněl toto:,,Podle vzpomínek jeho spoluvězně R. A. Dvorský uváděl, že od záměru opustit republiku upustil, ale byl zatčen na základě udání.. Je ovšem pravděpodobné, že jeho zatčení proběhlo na základě informací získaných konfidentem, nasazeným do cely jiného člena skupiny, generála Viléma Stanovského, zatčeného při jiném pokusu o překročení státní hranice!! A jinak, po simult. úletu tří letounů ČSA 24. 3. 1950 byli členové lét. personálu ,,uzeměni", následně pak propouštěni- VYHOZENI!Můj otec byl jedním z nich!

15 0
možnosti
LB

V blogu jde evidentně o pouhé spekulace, jak to bylo ve skutečnosti nikdo neví.

9 0
možnosti
JZ

Nikdy jsem netvrdil, že všichni vojáci na Západě byli hrdinové. A jinak už to napsal pan Kroupa, Čurda, Geryk a Svoboda nepatřili k RAF. To není malá, ale velká chyba.

17 0
možnosti
Foto

Ahoj, s článkem souhlas, jen tam máš malou chybu - Čurda, Geryk, a Svoboda nepatřili k RAF ale k výsadkové brigádě.

6 0
možnosti
Foto

Jistě."Vlastenec" a zase na stejné lodi ze Standou a místními komouši....;-)Tu chybu si autor opravit nemuže,tím by se mu zhroutila celé kostra jeho slintu...

4 2
možnosti
Foto

Bude to znít jako klišé, ale je to bohužel pravda. Za našich mladých let bylo vše z USA špatné. Na milost snad komunisti vzali černé sportovce a Guse Halla, předsedu KS USA.

Teď je to tak, že vše z Ruska je špatné a ani ruští sportovci žádnou milost nedostali. Snad jen nějaký Navalnyj, kterého tam mají, aby se neřeklo.

2 1
možnosti
RS

R51u38d73a 84S22l89a50v86í14k

21. 6. 2018 10:17

A proč chtěl R.A.Dvorský a ti letci utéct? Nebylo to kvůli těm komoušům?

15 0
možnosti
Foto

O to snad ve článku nejde. Jde o to, kdo to napráskal.

2 0
možnosti
Foto

J18a69k25u18b 44R11o20t21h

21. 6. 2018 9:43

Kam jste ochoten, vy prýžurnalisto, v obhajobě komoušů zajít? Fascinující podsouvání manipulací, že? Fujtajksl.Rv

21 5
možnosti
KM

Vy jste ten pravý, svatý, čestný,... a nevím jakou další řadu superlativů vám k nohám složit.

Ale jako mnozí zdejší ubekánci posloucháte jen to co slyšet chcete a jako rajská hudba vám to v uších zní, ale běda když má někdo jiný názor, že.

6 4
možnosti
Foto

Co tím chcete říc?Jistě i mezi piloty RAF pár lidí selhalo a Čurda je největší zrádce.To má nějak omlouvat či bagatelizovat to,co tu komunisté předváděli v padesátkách?Vy mluvíte o několik lidech.Na druhé straně je celý komunistický zločinný systém,který likvidoval své "nepřátele" po stovkách,popravy,smrt v uranových dolech,zničené životy celých rodin....i toho slavného hudebníka zavřeli a odsoudili komunisté,nikoliv piloti RAF.Nevidíte ten rozdíl?Rv

14 2
možnosti
Foto

přesně tak.... že někdo selhal a udal, budiž, tak to byl udavač, nebo to byl prospěchář, ale nakonec ho "odsoudili" zase komunisti...

3 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik