Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J50a98k31u18b 79R48o45t61h

22. 5. 2018 11:54

a) srovnávat Havlovy hry s Ordinací hovoří jen a jen o vás, nešťastníku, a o vašem vzdělání, lépe řečeno nevzdělání b) pokud se domníváte, že psaní není práce, že práce je pouze koulení sudů píva, tak se laskavě podívejte na vlastní profesní život. ;-O

16 0
možnosti
MK

Já měl rád oba, byť každý z nich měl pro mě jiný význam. Karel Kryl byl svědomím národa. Bratříček, kterého jsem poslouchal v pravidelných relacích na Svobodné Evropě. Byl vlastně druhou stranou tehdejšího disidentu, toho širšího, který se neprojevoval v psaní petic a dopisů.

Havel byl tou první stranou z které se stal symbol odporu proti komunistickému režimu. Nejde je oddělit. Kryl patřil masám, Havel patřil politikům a umělcům. Kryl je bližší srdci, Havel rozumu.

9 0
možnosti
Foto

Havel rozumu bližší nebyl. Pokud, tak toliko svému, resp. svým loutkovodičům a a svým rádcům:-/

0 3
možnosti
JL

Řekl bych, že pro náš národ měli význam oba. Stavět je proti sobě, je nesmysl.

To, že jste Havla před rokem 1989 neznal, je pouze vaší chybou.

http://ld.johanesville.net/havel/dilo

9 0
možnosti
MK

Havla neznala většina lidí. Ne každý poslouchal zahraniční stanice, které komunisté rušili. Když se objevili první výzvy v roce 1989 - Havel na Hrad, tak se hodně lidí ptalo, kdo je to ten Havel.

2 0
možnosti
LH

Je zajímavé, že všichni modří ptáci vyskakují, že seriály a filmy z let socialismu jsou poplatné době a přesto je všechny televize donekonečna opakují (jak se tenkrát Železný na Nově dušoval, že "MAJORA ZEMANA" NIKDY!!!!, že je to komunistický seriál a v této době ho protočily už všechny televize). Pročpak neopakují hry Havla, když byl přece zakázaný a jeho hry také (je natočená Audience a Zahradní slavnost). Nebude to tím, že na jeho hry se NEDÁ koukat a jelikož televize koukají na sledovanost a na tyto hry by nikdo nekoukal (a tudíž by nebyl ani příjem z reklam), tak se všechny televize BOJÍ zařadit tyto bláboly do svých programů?

Kdežto Krylovy písničky se do dneška hrají v radiích a když se sejdou lidi u ohníčku, tak s kytarou si je každý rád zazpívá.

A Havel? Lhal nám po celou dobu jeho vlàdnutí, kdežto Kryl se od něj distancoval a raději znova z Čech odešl, aby nemusel poslouchat jeho žvásty.

Sám disident Cibulka prohlásil před televizními kamerami: " Vašky ty jsi, prase, jsi prase." A to také svědčí o tom jaký byl Havel křivák když sami disidenti ho začali nenàvidět.

3 12
možnosti
Foto

J83a13k18u48b 22R61o27t10h

22. 5. 2018 11:55

I vám patří povzdech pana Valíčka níže: tolik zapšklosti v jedinem cloveku...:-/

9 1
možnosti
MV

tolik zapšklosti v jedinem cloveku...

19 0
možnosti
PS

P41e53t82r 37S69k51á97l53a

22. 5. 2018 11:36

Jak jste přišel na takovou hloupost, že "obyčejní lidé" neměli možnost se s Václavem Havlem před rokem 1989 setkat? To snad platilo jedině v době, kdy seděl v kriminále. Neslyšel jste o koncertech a setkáních, které organizoval na své chalupě v Hrádečku?

7 0
možnosti
JK

protože "obyčejní lidé" když jmenovaný vstával po bujarých disidentských večírcích a chodil do kavárny, chodili do práce?

3 3
možnosti
MB

Vážím si obou jmenovaných. Nelze je a podobné stavět na decimálku - Je třeba vyjádřit radost, "Že byli". Kryl ,bezesporu pročechral šeď totality , potěšil a povzbudil. Havel , zase "Dal svobodu". Můžeme meditovat o nezvladatelnosti Krylovy povahy - klasika osobností. Můžeme bádat nad Havlem, zda se historicky zjevil a byl použit. Podstatné je, že oba přispěli k dnešku. Pak i záleží na čtenáři - občanu , jaký postoj si k nim najde. Já, jsem vděčen oběma velmi ... :-)

5 0
možnosti
JK

dodnes jsem se nevzpamatovala z toho strhujícího děje v té "hře", kde jeden sedí, blbě kecá, chlampá lahváče a chodí na záchod

2 0
možnosti
IB

I40v95o 35B21o82u23š38e

22. 5. 2018 11:39

Taj to jste nepochopila.

2 1
možnosti
Foto

Z Vašeho blogu mám skoro pocit,že máte celkem živou představu jak Karel Kral vyhrává na mítincích Miloše Zemana své nové básně,které opěvují velkého Miloše a lásku k Rusku.Tak by to opravdu nebylo,Vy "pražská kavárno".....

6 2
možnosti
Foto

co vás nutí psát takové hlouposti???

10 1
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik