Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Ano, stále jsou tlučhubové a budou. Dnes např. ti kteří pomlouvají V. Havla. No a k dnešnímu našemu prezidentovi řeknu jen to, že je také tlučhuba, který místo piety s obětmi bezpráví komunistického režimu po Únoru 1948 v letošní výroční den 25.2. ani slovem o tom nepípl. Ale stane se prvým prezidentem po převratu, který navštíví sjezd strany, která se k dědictví "vítězného února" stále nepokrytě hlásí. To je stejné, jakby německý prezident zavítal na sraz neonacistů. Tak takového máme našeho prezidenta, stydět se člověk musí!!

11 4
možnosti
SB

Já se naopak domnívám, že přímo ukázkovým příkladem tlučhuby byl právě vámi zmiňovaný Havel.

Nějaké kecy o vítězství pravdy a lásky.

Bylo by to nádherné v takovém světě žít, ale on takový nikdy nebude.

Nejvíce kecal o pravdě a lásce, ale když na to přišlo, tak například prezidentské milosti uděloval na základě osobního vztahu k příslušné osobě (Marta Chadimová) nebo k matce příslušné osoby (Martin Odložil).

Já bych mu to tak dalece nevyčítal, protože každý z nás si v sobě nese určité osobní postoje ke světu a k lidem a není možné je snadno potlačit. Ale ať takový člověk nekáže morálku.

Každý, kdo mi chce namluvit, že světem někdy bude vládnout pravda a láska, je u mne tlučhuba. A když navíc podlého docela obyčejným lidským slabostem, je to i pokrytecký tlučhuba.

Já například docela obyčejné lidské slabosti také mám, ale nekecám o vyšších morálních hladinách.

Ve světě mezi státy, ale i v rámci společnosti uvnitř států bude klid a mír tehdy, když se povede najít kompromis mezi zájmy a když se nikomu nevyplatí rovnovážný stav narušit, protože narušením by něco získal (třeba dělník by získal vyšší plat), ale zároveň by něco ztratil (zvýšila by se pravděpodobnost, že zaměstnavatel převede výrobu jinam a ten dělník přijde o práci).

6 5
možnosti
SB

Oprava překlepu:

Mělo být "podléhá", nikoli "podlého".

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik