Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Milý pane, v mých očích máte odvahu srovnatelnou se svým dědou. Dnešní antikomunističtí hrdinové vám nesáhají ani po kotníky. Je mi líto lidí, kteří nic z těch hrůz minulosti nezažili a lehkovážně odsuzují předcházející generace.

10 6
možnosti
Foto

Dědečkovi autora se možná žilo lépe. Mému dědovi komunisti znárodnili poměrně velký majetek. Několik činžovních domů v Praze Vinohradech, jatka, dvě vily a dokonce hotel s tenisovými kurty v Jevanech. Za těchto okolností se nikdo z naší rodiny s komunismem nikdy nesmířil a já byl vychován ve stejném duchu. Někdo hold dokázal profitovat i z totalitního systému, někdo se k tomu nesnížil.

8 0
možnosti
PV

Politicka orientace z lidi hrdiny nedela, ty z nich dela jejich moralka. Za bolsevika chodilo k volbam 99.9% volicu, cim legitimizovali tehdejsi stav. Pokud se s tim nekteri dokazi vyrovnat jen tak, ze ted budou v diskuzich za "hrdiny", tak je to velmi smutne.

8 1
možnosti
Foto

Ano, chodil jsem poctivě k volbám, jako každý. Ale nebyl jsem aktivní jinak, jako třeba manželka jednoho velmi známého a populárního herce, kteří bydleli na dohled od nás. Tak ona aktivně navštěvovala domácnosti s dotazem, proč ještě nebyli volit?

Prostě, ten stupeň souznění s režimem byl různý. Rodina mého bratrance nevolila vůbec a nakonec ho z vazby po 2 měsících pustili. Samozřejmě tam nebyl za volby, ale za samizdat. Ale ta neúčast byla možná pro StB první indicií.

1 0
možnosti
AR

Ano, stále jsou tlučhubové a budou. Dnes např. ti kteří pomlouvají V. Havla. No a k dnešnímu našemu prezidentovi řeknu jen to, že je také tlučhuba, který místo piety s obětmi bezpráví komunistického režimu po Únoru 1948 v letošní výroční den 25.2. ani slovem o tom nepípl. Ale stane se prvým prezidentem po převratu, který navštíví sjezd strany, která se k dědictví "vítězného února" stále nepokrytě hlásí. To je stejné, jakby německý prezident zavítal na sraz neonacistů. Tak takového máme našeho prezidenta, stydět se člověk musí!!

11 4
možnosti
SB

Já se naopak domnívám, že přímo ukázkovým příkladem tlučhuby byl právě vámi zmiňovaný Havel.

Nějaké kecy o vítězství pravdy a lásky.

Bylo by to nádherné v takovém světě žít, ale on takový nikdy nebude.

Nejvíce kecal o pravdě a lásce, ale když na to přišlo, tak například prezidentské milosti uděloval na základě osobního vztahu k příslušné osobě (Marta Chadimová) nebo k matce příslušné osoby (Martin Odložil).

Já bych mu to tak dalece nevyčítal, protože každý z nás si v sobě nese určité osobní postoje ke světu a k lidem a není možné je snadno potlačit. Ale ať takový člověk nekáže morálku.

Každý, kdo mi chce namluvit, že světem někdy bude vládnout pravda a láska, je u mne tlučhuba. A když navíc podlého docela obyčejným lidským slabostem, je to i pokrytecký tlučhuba.

Já například docela obyčejné lidské slabosti také mám, ale nekecám o vyšších morálních hladinách.

Ve světě mezi státy, ale i v rámci společnosti uvnitř států bude klid a mír tehdy, když se povede najít kompromis mezi zájmy a když se nikomu nevyplatí rovnovážný stav narušit, protože narušením by něco získal (třeba dělník by získal vyšší plat), ale zároveň by něco ztratil (zvýšila by se pravděpodobnost, že zaměstnavatel převede výrobu jinam a ten dělník přijde o práci).

6 5
možnosti
SN

:-).....Výborně napsáno i když........jak je vidět z diskuse oceněn nebudete. Já jsem měl na konci války 7 roků a už si celkem detailně pamatuji i to co tomu konci předcházelo. Ta hrůza, obavy z bombardování, za na černo zabité prase koncetrák. Už jsem to tu popisoval několikrát, nebudu se opakovat! První volby.....štětkou nemočenou ve vápně ulice popsané.....volte č. 1. Samozřejmě že také většina volila a očekávala od toho lepší život.

Bohužel opak byl pravdou. V 50. létech 4 sedláci, z naší vesnice na Vysočině,

kteří měli více jak 15 ha, rodiny vystěhovány, sedláci do uranových dolů. Jeden se z toho zbláznil.

Dějiny se přepisují! Když jakýsi Klvaňa napíše....Rusáci nás DOBYLI, tak je mi z něj zle. Kdyby nebylo jejich stomilionových obětí, tak by se nikdy nenarodil, protože jeho rodiče by podle plánů Německa, skončili na Sibiři" A takových je více.

Pro Vás.....R^R^R^

8 15
možnosti
Foto

Kdyby nebylo spojenců, tak by k nám sovětská armáda nedojela. Neměla by čím. To osvobození nás přišlo sakra draho. Od znásilněných žen, vražd, loupeží, rabování továren a bank. To ještě jsme byla jediná země na celém světě, která za osovbozené sovětské armádě platila. Její pobyt hradil náš stát a měl toho dost, když zjistil, že vojáků sovětské armády na našem území roste místo aby ubýval. Po jejich odchodu bylo zjištěno, že nás okradli. Vzali si víc než kolik měli dostat.

9 2
možnosti
MS

Nechce se mi věřit, že jste tak naivní, když pokládáte za zradu to, že USA vojensky nezasáhly v roce 1968 proti obsazení Československa vojsky Varšavské smlouvy. Opravdu si myslíte, že měl západní svět riskovat celosvětový konflikt jen kvůli tomu, že si komunisté ve východní Evropě vyřizovali účty ? 8-o

18 0
možnosti
TB

Ano, to je hloupost. Vyčítat lze tak maximálně to, že nás v r.1945 nechali ve sféře vlivu SSSR, ale r.1968 je totální pitomost....

3 0
možnosti
DV

D87a51v30i44d 13V77l66k

26. 3. 2018 9:43

Jeden můj děda byl taky komunista, druhý ne. Přesto ten nekomunista třikrát převezl za Reichu uprchlíky v hromadě sena přes hranici. A taky ho pak chtěl zastřelit ruský osvoboditel, když mu nechtěl dát hodinky. Co to dokazuje o dnešku? Vůbec nic. Takže Váš blog je pouze špatná manipulace a plivanecRvRvRv

16 6
možnosti
TB

Plivanec do obličeje pracujícího lidu. Žádám, aby se v továrnách začaly sepisovat petice, aby zde autor blogu skončil a nemohl již nadále šířit své reakční myšlenky !

8 2
možnosti
KB

K14a74r53e56l 62B32o30k

26. 3. 2018 9:42

Ono se zbytečně neříká, že jablko nepadá daleko od stromu.

2 2
možnosti
Foto

Váš děda, stejně tak jako němci v Německu v pohraničí pomáhal se k moci dostat zločinnému režimu. Mlčeli k tomu, co se dělo kolem nic. Váš děda mlčel k událostem 50 , kdy byla vražděněna elita národa. To, že proukl v roce 1968 jej nikterak neomlouvá.

6 2
možnosti
DV

D63a41v39i30d 80V73l59k

26. 3. 2018 9:44

No na druhou stranu autor nemůže za politické angažmá svýho dědka!

5 4
možnosti
MB

Můj děda, zase čile honil bolševiky a cestoval oním legendárním vlakem. Jsem na něj hrdej, s babkou litujeme, že cihlu zlatého pokladu domů nepřinesl. Na druhého dědu jsem taky pyšný ! V roce 1950 vstoupili Komunisté do jeho obchdodu se zvoláním - Hle vykopřisťovatel ! On se nechápavě otáčel, ke komu je vedena řeč, (fakt). Nejsem zase hrdej na pana Zemana. Vyplul na vlně porážky KSČ - tedy se jimi cíleně obklopuje. Hrdý český občan dostane před čínskou delegací holí po hřbetě - Miloš píše do Pekingu omluvu ústavních činitelů ! Miloš je hovorný a zase opačně mlčí. Neslyšel jsem jeho vyjádření k 70 výročí Února, podobně k výročím 1968, nebo k výroku ruských bludů, o jedu z ČR. Zase rád píše, V.Putinovi zaslal traktát ke znovuzvolení - telegramn asi nestačí. Tož já nevím, možná se taky dočkám jeho dopisu. Třeba se mi a dalším spoluobčanům za své vylomeniny i omluví ! ... :-)

8 3
možnosti
JH

Ano, tihle noví tolik radikální antikomunisti, rusofóbové jsou teatrální. Jen obtížně lze předpokládat, že mají něco společného s antikomunisty z dob, kdy se za tyhle postoje tvrdě platilo. Teď jde spíše o módní záležitost!

11 6
možnosti
Foto

A také o posty a hlavně o peníze.

2 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik