Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Váš děda se aktivně podílel na režimu vraždícím nevinné lidi, kteří pomýlení jako on nebyli - čili min. v tomto směru ho mravně značně převýšili - to váš děda nevěděl? Podporovat vrahy mu nevadilo?? Ne? Takže je mi líto, fakt není, proč si ho vážit, naopak. Je spoluviníkem. Moji prarodiče by ho nepustili do baráku (tedy kdyby ještě měli ten, který jim váš děda spolu s ostatními soudruhy ukradli).

2 6
možnosti
PK

Teda tetinko, že Vás, podle dikce a nenávisti v článečku, děda pana Preslera ve Vašem nějakém milostném snažení, hrubě odmítl? Takové projevy dovedou jak známo, vyprodukovat jen ženské v lásce zhrzené. I když by Vám mělo nyní být kolem devadesátky.....

5 0
možnosti
MC

Přečetla jsem si diskusi a musím říct že vy antikomunisti pláčete na špatném hrobě. Co takhle pan Rychetský. Jeho otec v padesátých letech byl soudce a komunista. Jeho syn taky soudce, taky komunista ale věděl dobře kdy má vystoupit. A nakonec to dotáhl až na předsedu ÚS který má takové pravomoce že může například rušit zákony. Můžete třeba tvrdit že tam sedí další soudci, ano sedí ale předseda ÚS má hlavní slovo. A vám vadí ty malé čudly které věřily že po válce už bude líp, proto vstupovali do Soc. dem. nebo do KSČS. Nemohli si vybrat jako dnes z devíti stran. Ty velké ryby vám nevadí? Nevadí, vadí jen ty čudly. Československo nemělo nikdy vzniknout. Jako Český národ jsme se měli v Evropě "rozpustit" v okolních státech. Nikdy jsme si nedovedli sami vládnout a ani nikdy nebudeme umět.

8 0
možnosti
KT

máte štěstí, že Přemyslovci už vymřeli. a nejen ti

1 0
možnosti
VB

I když jste to dal jen do nadpisu, těžko někoho Spojené státy mohli zradit v roce 1968, když Češi neměli odvahu se alespoň nějak, jako Maďaři 1956, postavit Rusákům.

A k tomu prezidentovi, nezaslouží si úctu. Zde jsou jeho aféry.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=645439

0 3
možnosti
VP

Jste ještě moc mladý a tu dobu jste nezažil, jinak byste jistě s holýma rukama se dobýval do tanků ostřelován kalašnikovy uzbeckých vojáků, jste nepochybně hrdina pc her, ale tehdy se nedalo napsat game over a začít znovu, bylo mi deset let v té době a v každém městě byli demonstrace, ale jen ty pražské byli v televizi a vím jak se protestovalo a psali petice, ale zbraně na obranu měla jen armáda, a ta tradičně zůstala v kasárnách

8 0
možnosti
KB

K45a36r83e28l 28B44o22k

27. 3. 2018 10:03

Upřimnější by bylo, kdyby se k působení Vašeho dědečka vyjádřili lidé z okolí, kde působil a bydlel.

3 0
možnosti
VB

ČSR se zradila sama, když v roce 1918-1919 pohltila území osídlené Němci (s lhaním Beneše, že pro tyto enklávy bude kantonální uspořádání jako ve Švýcarsku; opět švýcarské zkušenosti, dnes s referendy). ČSR bylo zrazeno Benešem, jako vrchním velitelem, který kapituloval a dalšími, že jej nenechali zastřelit za úsvitu. ČSR se zradila svým nepřátelstvím s Polskem a orientací na Francii.

Je ale otázkou, zda by cokoliv něco změnilo. Francie nebyla schopna nikomu vojensky pomoci ani zahájit válku, což dokázal rok 1940.

Můj děda byl předválečný komouš, za války údajně odbojář. Na hrob mu nebudu plivat ale dnes vím, že život jde jinak.

1 5
možnosti
JT

J10i21r11i 74T76i90c34h18y

27. 3. 2018 16:39

Prokazal jste naprostou neznalost historie co se tyce uzemi ceskeho kralovstvi, vymysly o zrade Benese a chybou CSR, ze se nepratelila s diktatorskym a proticeskym Polskem

3 0
možnosti
LV

Jedno oko nezůstalo suché... Za to, jak se lidi chovají k prezidentovi, si prezident může sám. Kdyby měl trochu soudnosti, tak už dávno na Vysočině objímá stromy.

A s tím Vaším dědečkem - tvrdíte, že ho soudružská pomoc SSSR v osmašedesátém přivedla do hrobu. Myslíte, že by byl rád za to, jak MZ a lidé jako Vy servilně lezou Kremlu až...?

3 7
možnosti
PK

ubohý ....velmi ubohý...Rv

3 2
možnosti
JR

Komunisty nemám rád, nesnáším je. Jsou to kazatelé univerzálního dobra, z jejich režimu se stává byrokratická, neefektivní, šedivá dikatura.....ale co vedlo k českému komunismu....? zrada západních mocností v roce 1938, sociální necitlivost kapitalismu, atd....co se týče počtu mrtvých u českého komunismu.....velmi málo ve srovnání třeba s Pinochetem, který zabil 30 000 lidí hned po svém puči..nebo dnešní Turecko člen NATO..tam bylo uvězněno a vyhozeno z práce víc lidí než v komunistickém československu

5 1
možnosti
Foto

Ovšem nejhorší zrady jsme se dočkali od naší exilové vlády, kdy v květny 45 odmítla pomoc Pattonovy armády. Když už před tím nás přislíbila Stalinovi, viz Benešovu cestu za Stalinem.

2 5
možnosti
Foto

J14i39ř79í 11L16i45b10e22r

27. 3. 2018 0:32

Prosím, nezlobte se, ale já bych si podstatně raději prezidenta ČR vážil, za jeho slova, názory a činy. Jenže - toho panoptika, co je aktuálně na Hradě, si při vší své snaze vážit nedokážu. :-(

3 0
možnosti
JB

Zase se jen bojují staré války. Teď je víc antikomunistů, než antifašistů po válce. Že se z těch starých válek dají připravit nové, málokomu dochází. Potom se, těm co přežijí, změní náhled a kdo ví kteří budou označeni za kolaboranty? Třeba dnešní nadšenci zapláčí.

7 0
možnosti
MS

A vy jste komunista?

1 2
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik