Diskuse

„Rocker“ P. Janda jede jako za mlada. Pardon, tedy spíše jako na Festivalu politické písně

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P80e27t37r 74S69k12á23c35e34l

30. 1. 2018 21:40

U zastánců pana Drahoše mě zaujalo, že mluvili o zakopávání jakýchsi příkopů. O žádných příkopech nevím, jsou zde jen dvě vrstvy lidí pro dva kandidáty. A zakopávají se oni sami. V demokracii vždy většina bere, takže nyní by oni měli zahrnout jimi vytvořený příkop a spojit se s ostatními. Vždyť po tom volali!

1 0
možnosti
Foto

Petr Janda s jeho návraty, Nebýt jich, Olympic by měl již několik let jiného interpreta a třeba by prorazil i na mezinárodní scéně, kdo ví.....

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že Petr Janda toho pro českou moderní hudební scénu poněkud více, že třeba pan autor blogu.

Nu Alešku, vezmi kytaru a hoď nám nějaký svůj světový hit!

Nejzavilejším literárním čí hudebním kritikem bývá často ubohý pisálek nebo hospodský šumař.

Je naprosto logické, že Drahoše podporují umělci, co si slovo umělec zaslouží, kdežto Zemana šašci a šumaři. Jó, kdysi byl Luděk Sobota vtipný a Franta Čech taktéž, ale dávno tomu. Jiskra pohasla, a tak hurá do politiky. Nějak se zviditelnit musíme, že jó. Rv

5 9
možnosti
Foto

Nechávám vás zde jako svého oblíbeného trolla, takže zvedám vaši výzvu: Řekněte mi, jaký světový hit jste vytvořil vy, eventuálně Petr Janda?

8 2
možnosti

Názor na Gotta máme stejný, ale Jandu oceňuji, podporoval i Schwarzenberga, je to jeho názor, opravdový, nemá nic zapotřebí, už se nemusí přetvařovat. Inteligentnější část národa nechce Zemana, Drahoš má šanci ho porazit, když nepomůže, určitě neuškodí.Drahoše podporuje spousta umělců, aby byla "vyváženost" ukazuje televize vždy dva - u Drahoše je to vždy někdo jiný, u Zemana vždy L.Sobota a F.R. Čech....

4 0
možnosti
Foto

Tak třeba Čech, ač proti němu můžu mít mnoho výhrad, udělal Jirku Schellingera. Janda se přetvařoval vždycky, jak se mu to hodilo. "Plešaté máničce", jak ho nazýval v osmdesátých letech Ringo, není co závidět. Rocker, co si bere o třicet let a více mladší manželky a v sedmdesáti letech zpívá o lásce pod okny, je spíše k politování. Janda prostě nezvládl umění stárnout, stejně jako ten Gott. Místo aby si užívali své prachy, které jim v žádném případě nezávidím, se furt cpou někam na veřejnost. Holt rodiny asi nefungují. Ovšem, abych byl objektivní, totéž platí jak o Drahošovi, tak i o Zemanovi.

4 1
možnosti
Foto

J71i84ř92í 31L83i65b20e48r

25. 1. 2018 20:10

Nezlobte se, ale brát na bernou minci politické názory člověka, který se celý život věnuje muzice, a vždy se chtěl věnovat muzice, mi nepřijde příliš smysluplné. S Vaším hodnocením kariéry Olympicu zcela souhlasím, přesto bych si dovolil poznamenat, že i období s Jiřím Kornem na koncertech vypadalo úplně jinak, než se ukázalo na čtvrté desce Olympicu. Poté se už Olympic stal postupně stále méně zajímavým, s výjimkou pár hitů, které byly umělecky určitě lepší, než tehdejší tvorba Michala Davida (Jasná zpráva, Osmý den). Ale - to byly hity pro rádio, na mne nijak nepůsobily. Nikomu neberu právo vyjádřit vlastní názor na cokoli, včetně politiky. Z druhé strany, pokud chci něco o daném politickém tématu vědět, pak vyhledám komentář kvalitního politologa. :-)

5 1
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím s vaším názorem jen s jedinou výjimkou. Petr Janda nikdy žádný politický názor neměl a najednou je má?! Petr Janda, můžete se mnou nesouhlasit, měl celých padesát let názor jediný: Peníze - a je lhostejno, od koho je bere!

7 3
možnosti
Foto

Inu, Ringo Čech byl bubeníkem Olympicu, pak se Sodomou v sedmdesátkách začali dělat hudbu typu Parní stroj či Papoušek Kakadu, přestali si hrát na bigbít. Jenže Ringo nám udělal nezapomenutelného Jirku Schellingera (byť Holubí dům nazpíval s Faraonem), Michala Davida beru už do těch uvolněnějších osmdesátek a vůbec ne jako rockera. To bychom pak mohl zmiňovat Melena, Rolincovou, Drnlinčiaka (schválně, jestli víte, jak se umělecky jemnoval) atp. Zkrátka v těch hnusných sedmdesátkách zastupoval oficiální bigbít Péťa Drahoš a přes to vlak nejede.

3 1
možnosti
Foto

J73i96ř62í 23L53i60b59e26r

25. 1. 2018 21:25

Trochu jsem neporozuměl. Josef Melen, Darinka Rolincová a Milan Drličiak jsou vlastní jména interpretů. Že je Michal David vlastním jménem Vladimír Štancl, je asi dost známý fakt. A že je to od Boha talentovaný jazzový klavírista vědí také mnozí, byť na živobytí si vydělal úplně jinak...

2 0
možnosti

:-).....Pane autore! Bezvýhradný souhlas! Díval jsem se na to a hned obtelefonoval několik známých, aby o to nepřišli. Pana Grygara skutečně obdivuji, ale jako vědce. Je prý součástí týmu p.Drahoše. Ale Janda.....mlžení, neurčité odpovědi,......říkal jsem si. Je ti to třeba se v tvém věku takhle v televizi ztrapňovat?

Dnes jsem na toto téma několikrát narazil na FB. Většina názorů shodných s Vaším!

Přímo zářil děkan Ševčík, který v minulosti nebyl mojí krevní skupinou. Ale.....argumentoval čísly, fakty, moderátor doskakoval aby ho přerušil, bylo vidět, že je z něj nešťastný. Byla to výborná propagace pro volbu Miloše Zemana, ačkoliv to zřejmě mělo mít opačný účinek! R^R^R^

3 2
možnosti
Foto

Musím přiznat, že až tam jsem nedokoukal, bylo to příliš jednostranné, vlastně tři na jednoho. A málokdo si všiml, že "profesionální" moderátor měl obrovské množství přeřeků.

2 1
možnosti

K tomu pořadu na ČT 24 jsem se již vyjadřoval. Janda, lidsky řekl, že ještě nebylo prezidenta, který by společnost více rozděloval, jako M.Zeman. Dále dodal, že se tomu i diví, protože prezident je "Dekorativní postavou státu", vládne Vláda. Nejzajímavější byl p.Ševčík, ODS - pravicový volič - Miloše obhajoval. Pro mne - beseda zcela normální - lidé ze života se svými názory. Váš článek, mne utvrzuje, že Janda vyslovil pravdu - Zbytečně se tu blbne a tendenčně píše ... (Mj., až zvítězí kdokoliv - ty příkopy budou existovat dále - To nepovažuji za dobré) ! .. Já to beru za vklad současného - hradního pána ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Janda to sice lidsky řekl, ale to pro mě neznamená, že to myslel vážně. Člověk, který se rozhádá a nenávidí s vlastní rodinou (tím myslím tu aféru ohledně restitucí jejich nemovitostí s bratry), pro mě není etalonem ctnosti.

1 1
možnosti

J11a98r66d46a 91F51i48š23e50r

25. 1. 2018 19:46

Ano chápu to, Drahoš je skvělý a Zeman póvl...

0 3
možnosti
Foto

J78i40ř24í 23L57i79b21e74r

25. 1. 2018 21:43

Kdybyste místo mínusů psal argumenty, jistě by to bylo korektnější a kulturnější. :-)

0 0
možnosti