- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Citát Gorkého vytesat do kamene a dát do vstupní haly jak Sněmovny, tak i sídla vlády.
Za článek karma!
PS. Jsem nekuřák...pro případ, že by někdo chtěl zpochybňovat, že na protikuřácký zákon nadávají i nekuřáci!
Podepisuji. Jen doplním, že v dohledné době nám bude určeno i s kým máme žít. A to si nedovolili ani ti rusové.
A co ti Kubánci tehdy u nás? A Vietnamci?
Tak z pohledu šéfkuchaře, už jsem to tu zmiňoval. Kdo měl restauraci postavenou na jídle, udělal ji nekuřáckou i bez toho a bylo to dobré rozhodnutí. U hospy s kytarou a utopencem to byla blbost. A argument, že je to kvůli ochraně zdraví zaměstnanců je zcestný, kdo chtěl pracovat v nekuřáckém, práci si jistě našel, nedostatek pracovních sil je obrovský v oboru. A nelze se divit, že to lidi štve ani z aspektu toho, že si jich spousta nejrůznější zákazy čehokoli pamatuje a nechce se vracet do jejich dob.
Kdysi jsem byl služebně u IKEA ve Welsu. Bylo to v listopadu v roce, co zemřel Brežněv. Když jsem byl v hospodě, kde jsem spal, na večeři, všimnul jsem si v novinách, které vedle někdo četl, nadpisu Breznev ist tot. V poledne jsme šli do IKEA kantiny na oběd. Kdo chtěl kouřil, ale v jídelně to vůbec nebylo znát. Dokonalá klimatizace. Kouř z cigaret i ten vydýchnutý stoupal rovnou k odsávání ve stropě. Jsem nekuřák, ale v takovém prostředí by mi kuřáci nevadili.
Hospoda, kterou jsem zmiňoval, ty kuřácké větráky má, ovšem nestálo za to je zapínat, protože se zvyšujícími cenami piva začalo ubývat štamgastů, v jednom okamžiku jich tam sedělo sotva pět.
S tím kořením to není tak jednoduché Studentce u nás nabídnou dobrý přivýdělek, o víkendu obsluhovat v hospodě. Jiná práce tu stejně není. Tam pro dým nebylo vidět od pultu k oknu. Hosté se střídají ale ona - nekuřačka je tam 14 hodin.
Poslední dobou chodí po kopcích čím dál více rodin s dětmi. Zkazí se počasí, a stáhnou se do hospody, kde čekají třeba dvě hodiny na odvoz. Nyní tam mohou v pohodě být, a svoji útratou kompenzují, hospodskému ztracenou tržbu od pivařů..
Je vidět, že po horách moc nechodíte. Už celé roky jsou všechny horské chaty v Krkonoších, na Šumavě či Krušných horách nekuřácké.
Nevím, jestli to je dobrý nápad, ale byl sem bit i za horší, tak proč to neventilovat?
V Rakousku existují tzv. "Heuriger". Heurig znamená vlastně letošní (víno) a tyto lokály jsou osvobozeny od daní, běžných pro restaurace.
A na oplátku, vinař, který v "Heurigeru" prodává své (letošní) víno, nesmí podávat žádné teplé jídlo. Pouze studený bufet. Ani teplou sekanou, ani klobásu, ani párek, prostě NIC teplého.
A tak můj nápad je založit kategorii "Pivní nálevna", kde by se kouřit smělo, ale podávat by se směla pouze studená jídla. Nic víc.
Chodím občas do známé brněnské hospody "U Bláhovky" na nejlepší točenou Plzeň ve vesmíru. Jedna z mála hospod, kde se dostane chleba s tvarůžkem, či se sádlem a cibulí i nakládaný Hermelín. Mňam! A věříte, že by mi vůbec nevadil kuřák vedle, když by se s ním dobře vedly "pivní řeči"?
Váš návrh bych podporoval!
Hovořil jsem s mnoha lidmi,kteří chodili do hospod a i s hospodskými,ale ti říkají,že jim nevadila ani tak moc ta EET,ale ten diskriminující protikuřácký zákon.Ten způsobil úbytek hostů.
Všechno je to bohužel o tom, kdo si na tom z těch, co jsou u koryta, přirazí bokem. Ať už si říkají lobbisti nebo jde o provize, ještě lépe o konzultace apod.
Tak se VYMÝŠLÍ na čem jak zbohatnout a vydělat! Pokud možno neprůhledně a neprůstřelně.
Proto EET... proto digitální recepty u lékaře... proto mýtné na silnicích a ne prodej dálničních známek... proto OpenCard... Mám pokračovat?
A ve jménu tohoto skrytého byznysu zakáží třeba i knedlíky a v hospodě pít pivo, jen aby se na tom někdo nakapsoval.
Hlavně je potřeba vymyslet to "koryto jak na to".
Aleši, jako vždy jsi uhodil hřebík na hlavičku!
Díky za uznání, Martine. Jen jsem si vzpomněl na náš slavný Cable Plus, pokud by už tehdy platily podmínky na vysokoškolské vzdělání, pak by tam 90% lidí nemohlo pracovat. Přitom z hlediska zpravodajského to byl na svoji dobu super televizní kanál a pokud by vydržel dodnes, stále by patřil k tomu nejlepšímu na tuzemském trhu!
Zvláštní je, pane Čejko, že se zapojujete do diskuzí pod jinými blogy, když pod svými diskuzi nepřipouštíte. To se tak bojíte otázek?