Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Och, volit Zemana ci Okamuru je tak odvazne;-D. Jinak ony ty volby sem tam neco zmeni.

3 0
možnosti
IB

I13v92o 50B16o47u63š76e

30. 12. 2017 13:25

Bat se nemusite, ale stydet byste se mel.

5 3
možnosti
LH

Proc? A za co ? To je přesně to o cem je celý blog a diskuze ;-)))!!

8 1
možnosti
JL

Hlavní je, že máme demokracii - lidi nevyměníte a politická nabídka je taková , jaká je.

1 0
možnosti
JL

Je dokonce i těžké říct, že nikoho nevolíte, hned se dozvíte: No, ale kdyby to udělali všichni! - Kdyby to udělali všichni, což se nikdy v dějinách lidstva nestalo, nebyl by prostě nikdo zvolen a musela by se přepsat ústava pro případ, že nikdo nebude zvolen. ;-D

1 0
možnosti
Foto

v nejextrémnějším případě, by politici a jejich rodinní příslušníci zvolili sami sebe. To je právě stinná stránka současné demokracie. Můžete dát najevo souhlas vhozením lístku do urny, ale nemůžete projevit nesouhlas. Není podstatné, kolik lidí přijde k volbám a jsou platné, i kdyby politici skutečně jen zvolili "tajně" sami sebe.

1 1
možnosti
AR

Autor nevidí, že volbami lze změnit řadu věcí. Dříve dvě téměř monopolní politické strany, ODS a ČSSD, se dosti rychle propadly do přízemí politické scény a některé až do bezvýznamného sklepu. Viz Zelení. Podobně takto lze volbami zacházet s řídícími stranami či hnutími v krajích a obcích. Legrace je, že mnohým velkým kritikům takové demokracie se ani nechce zapojit aktivně do nějaké strany či spolku a kandidovat. Třeba zprvu jen ve svém městě nebo dědině. A takoví rozumbradové byli i kdysi, jsou dnes a budou i v budoucnu. Řečnění nejen u piva jim jde skvěle;-D;-O

2 0
možnosti
Foto

I20v38a40n 31V39e12s52e90l50ý

30. 12. 2017 13:09

Když ocituji ze závěru vašeho blogu tuto část: že volič Zemana či Babiše je pražskou kavárnou pasován na nesvéprávného jedince." tak si nejsem jistý, že pokud řeknu: " jsem voličem ODS (TOP 09) a budu volit Topolánka" tak nebudu "nepražskou nekavárnou" také pasován na nesvéprávného jedince. Uvidím z reakcí, ale mnoho podobných nevraživostí zde v diskusích příznivci Zemana i Babiše již napsali vůči jejich kritikům.

Takže mám za to, že je to záležitost mnohostranné nevraživostí (nejen Zeman či Babiš ano/ne) mezi lidmi co nedovedou respektovat názor a volbu jiného.

6 0
možnosti
JL

Zcela neúspěšný pokus o smířlivý tón, zazděný pražskou kavárnou.

Za bolševika přišla šťára do kavárny: Kdo, že se to tady poflakuje, když dělná třída maká? Duch doby u některých jedinců přežívá. I píchl Zeman hůlkou do vzduchu a

ukázal kamsi, na ty nikým nevolené elity a lid se raduje, že populisté mají schopnost přiblížit se lidu v jeho nejnižších pudech - nenávisti, závisti a lhaní. Dav si řekne "vždyť je jako my" a slepě následuje vůdce jako houf hlodavců krysaře s flétnou.

16 0
možnosti
RJ

R14a48d42e56k 23J59a81r11o72š

30. 12. 2017 12:48

Zkuste někde ve vesnické či maloměstské knajpě nahlas prohlásit, že volit Zemana je fujtajbl a na Hradě by mělo sedět nějaké "sluníčko".

V lepším případě Vás s nadávkami vyhodí, v horším s nějakou tou boulí či škrábancem :-)

5 2
možnosti
VD

Jo, jo, selský rozum. Lidé nejsou hloupí.

:-)

7 2
možnosti
Foto

Na to, že mám ráda chytré a inteligentní muže, zasloužím ránu, že k Vám vůbec tedy vstupuji. Ale něco tedy musím: Plenta... povinně. Plenta je tu právě proto: Aby bylo tím nejjednodušším možným způsobem ošetřeno, že jste měl možnost být ve volbě nesledovaný, a tudíž opravdu svobodný a aby pak právě takoví jako Vy neřvali cosi o nesvobodě a nemožnosti a ztrátě demokracie. A význam plenty bohužel, bohužel, narůstá právě v době, v níž se přece ale jistě nějaký ten článek - někde v rohu dole - na někoho najde. Až mi potvrdíte, že vám dneska někdo zakáže, abyste na čele měl vytetováno - volím Okamuru, na levé tváři Babiše a na dlani VZemana a někdo Vám do volební místnosti zakázal takto vstoupit, můžete o tom polemizovat. Zatím tam takhle přijít můžete, můžete si u toho dokonce za tou plentou zpívat milovaný song od Ortela a do toho vykřikovat nahlas, že milujete Semelovou. A vsadím boty, že vás nikdo z těch dědečků v komisi eskortovat z místnosti nebude. Noa pokud se bojíte? Jak říkám, chlap, nikoliv hysterik, se nebojí.

23 1
možnosti
VV

Jiste zde bude jeste par lidi, kteri si pamatuju tu hru na volby pred rokem 1989.

V cele mistnosti pocetna volebni komise, vetsinou clenove mistniho vyboru KSC a po strane malinka plenticka. kdo se za ni odvazil, byl peclive sledovan cleny volebni komise a zaznamenan kamsi.

No a kdyz se pak potomek prihlasil ke studiu, Dostal pisemne oznameno, ze skola ho nemuze k dalsimu studiu doporucit.

10 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik