Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P42e74t90r 24O20m30e16l52k93a

28. 12. 2017 11:35

Komunisté hledali způsob, jak zabránit tomu, aby se do ankety dostali zpěváci nebo skupiny, které nesplňovaly jejich představy o socialistickém pojetí kultury a vymysleli fintu s vydáváním desek. Klasický bolševický tah. Pochopitelně ten, komu znemožnili z politických či jiných důvodů složit tzv. přehrávky, nemohl ani vydávat desky. Je zarážející, že i po takřka 30 letech naší demokracie jdou někteří stále cestou těch totalitních manýr. Zlatý slavík je přežitá anketa, kterou většina lidí ignoruje a kauza Ortel je tragikomická. Tragická v tom, že jedni křičí: "Zakažte Ortel všemi způsoby" a jiní zase " Banga je prznitel naší mládeže, zakažte ho." Lidé by si měli uvědomit, že v demokratické společnosti existují nějaké zákony a ten, kdo je neporušuje si může zpívat co chce. A také má každý právo vyslovit svůj názor. A komická? Že jde, s odpuštěním, v podstatě o .... Republiku Ortel ani Banga nerozvrátí. :-)

1 0
možnosti
Foto

Co mi vůbec nedochází, proč tahle blbost (Slavík) tolik jitří emoce. A až se Ortel muzikálně přiblíží Bangovi, zbaštím vlastní klobouk. Ale jsem úplně v klidu, to se tomu prodavači párakordových a slovních průjmů, nikdy nemůže podařit.

2 8
možnosti
Foto

K42a33r77e94l 97M31á19d15l67e

28. 12. 2017 10:58

Taky si vybavuji tu šeptandu, že to na pokyn z ÚV Vávrovi sebrali. Ale moc pravděpodobné mi to nepřišlo. Sice jsem si pouštěl jinou muziku, ale tomuhle oficiálnímu popíku se úplně utéct nedalo, takže jakýs takýs přehled jsem měl. A nezdálo se mi, že by Vávra natočil něco tak zásadního, aby dosáhl na zlato.

Jinak Banga měl na iDnes (ne tady na blogu) včera v 19,09 úplně zásadní článek, chtěl jsem se podívat do diskuze, jak mu čtenáři vyjadřují podporu, ale nějakým politováníhodným nedopatřením se mi žádná diskuze nezobrazila.

6 0
možnosti
Foto

Popravdě, na vypnutí té žumpy nic divného nebylo. O nic jste nepřišel.

0 3
možnosti
AT

Rádoby zpěvák Banga by už měl sedět v kriminále za ohrožování mravní výchovy mládeže!

13 0
možnosti
Foto

národní bard Jarda Vrchlický tam sedí už dávno... a kdyby mu přes zeď cely recitoval takového svého Rytíře Smila, naučil by toho kluka veršů, o jakých se Vám ani nezdá...ještě že je zatím na svobodě... Vy toho až tak moc neznáte, co?;-D

3 6
možnosti
Foto

Ač s Vámi spíš nesouhlasím většinou, nikdy se mi nezdálo, že byste neměl vkus. Ortel? To myslíte vážně s tím fanouškovstvím, nebo jen brnkáte na strunu čtenářům?

2 4
možnosti
PV

P93a63v67e75l 93V74é64b89r

28. 12. 2017 11:52

To fandovství zjevně nesouvisí se znalostí hudby, či vkusem, ale s politikou a nesouhlasem s nefér jednáním. V tom jsem s autorem zajedno.

3 0
možnosti
PV

Vase starosti bych chtel mit.

1 0
možnosti
Foto

Tak to já zase jo. Já ještě musím pracovat.

0 0
možnosti
Foto

Víte, pane Preslere, já tu zas zcela bez nějaké hrany nehrany vyjevím, jaký jste pro mne ubožák chlap, musíte-li si pro jasnou zprávu, že Slavík stál vpodstatě vždycky v něčem za prd, nahonit extrarychlý zájem zdejších podobných (vpravdě slepic), když se tu mihne oněch pět písmen - Banga.

Špatnou zprávou pro Vás je(což vám Honza Krůta neřekne), že když už jdete po Bangovi jako ona slepice po flusu, tak to bez zastírání prostě je, že jestli Bangovi o něco šlo, nebylo to to Vaše upinožené posuzování místa, kdy by jemu šlo o nějakou bednu. Je nanejvýš slušné zapojit do toho celého level myšlení, které mnohým uniká. Paradoxně - neuniknul třeba mému otci, komunistovi.

Když měl Radek Banga nedloho po Slavíkovi onen sledovaný projev, můj otec se vznášel štěstím, jak někdo mladý dokáže takhle mluvit. Můj děda - jeho otec, seděl na Pankráci a pak putoval do koncentráku. Tři dny po návratu z koncentráku, který nechali Němci být, už v dobrovolnické skupině u rokycanských jatek držel K.H.Franka. Děda si na vlastní kůži zažil, co to je, když se jedna rasa cítí být lepší a rozhoduje o tom patetický nacionalismus někoho ,,lepšího,, ... Můj otec byl z projevu Radka Bangy nadšený, já ho hned neslyšela a on se velmi staral, abych si ho poslechla. On, komunista.

Bude to zkrátka v něčem jiném, pane Preslere, to Bangovo pískání... když už jste ten svůj svatý objev zaprdstojícího Slavíka tímto otevřel. Bude to Bangovou rodinnou zkušeností, proč jisté osoby a jejich tvorba někam nepatří, a bude to jistou Bangovou dimenzí, do které bohužel už Vy nikdy nedorostete. Chtěl jste si rýpnout a přehazovat tu dětské kostky s umístěním? Jak říkám...nejbujnější nosnice, co se ráda podělí s ostatními.

4 31
možnosti
Foto

Tak, ono se říká rasismus, ale z té definice to velmi silně vybočuje.

Protože, podle mě vůbec žádná árijská rasa neexistuje.

Použiji Wiki nápovědu:

"Europoidní, bílá či kavkazoidní rasa, typ či plemeno či odrůda, kam patří lidé označovaní jako běloši, bílí či europoidi, je označení lidí typově podobných původnímu obyvatelstvu Evropy. Vedle lidí evropského původu sem bývají zařazováni také lidé pocházející z Blízkého Východu, severní Afriky, střední Asie"

https://www.google.cz/search?q=rasa&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=c7JEWs-oN4jZ8AfViZt4

Takže, třeba Češi a Němci, popřípadě samozřejmě Židé jsou stejné rasy a rozlišení by mohlo být pouze etnické nebo náboženské, což spolu velmi často souvisí.

2 1
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik