Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Já té Raynerové nevěřím ani slovo. Novinové zprávy, policejní výstrahy a statistiky ke znásilnění sleduju taky už pěkně dlouho a tento způsob znásilnění dítěte se jednak naprosto vymyká tomu, jak jsou holčičky (či chlapečci) znásilňované v jiných případech, jednak postrádá údajné jednání otce jakoukoliv představitelnou motivaci - zato motivace Raynerové je jasná jak facka. Šokovat a něco si vydělat, kromě získání pevné pozice v nebi bojovnic proti "kultuře znásilňování" v USA prý panuje "rape culture"), která znamená zaručené živobytí do konce dní.

1 0
možnosti
JH

Aleši dokonce jste mne inspiroval k blogu to je věc nevídaná.R^

0 0
možnosti
DS

Když jsem četla komentáře, napadla mě nesmrtelná hláška z jednoho českého filmu, kde hlavní hrdina pronáší :"Však vašu pi.. jsem taky neviděl a věřím, že ju máte". Takže si osobně myslím to, co v blogu i v komentáři pode mnou autor. Problematika, touto konkrétní výstavou prezentovaná, rozhodně nepochybně stojí za přemýšlení, měla by nám být mementem a jistě by neměla být opomenuta. Ba naopak, měla by být připomínána. Ale od toho jsou, opět dle mého názoru, uzavřené výstavy, besedy, filmy. Tak, aby informace jimi sdělovaná nedošla k nesprávným očím a uším, aby nezranila dětské duše, aby nenapovídala potencionálním násilníkům.

3 0
možnosti
Foto

Dostal jsem se k pc až teď, takže pár vysvětlivek. Na Výstavišti má probíhat výstava mrtvých lidských těl, svlečených z kůže. Aktivisté přišli s tím, že jde o těla popravených čínských politických vězňů a protestují proti ní. Tak tohle mi nevadí, výstava je v uzavřeném prostoru a lidé na ní platí vstupné. Je každého věc, zda tam půjde či ne. Jenže "vagíny" se nacházejí na veřejném frekventovaném prostoru, vstupné se tam pochopitelně neplatí a vystavovatelé ještě získali grant od hlavního města. Pokud by se výstava konala v prostorách tomu určených, neřekl bych ani popel. A jak už jsem napsal v blogu, komerční výstava mrtvol v komerčních prostorách starostovi Prahy 7 vadí, zatímco výstava o pomůckách na zneužívání dětí, na veřejném prostoru a nedaleko radnice Prahy 7 ne. Přijde mi to jaksi schizofrenní.

7 0
možnosti
MK

Pro ty zdejší diskutující NEpuritány. Nafotím a natočím videa obcování člověka se zvířaty a zastřeším to jako historický exkurz do Sodomy Gomory. Samozřejmě bude platit doporučení p. Kopřivy: "Nikdo tam nikoho nenutí chodit." Jistě by to zdejší "ochránci umění" ocenili.

4 1
možnosti
Foto

Řeknu to asi tak - nějaké vystavené obrázky sošky, midélka, zapalovače, holítka a podobně, v žádném případě nemohou představovat "umělecký protest" proti "zneužívání a sexuálnímu násilí" ani žádoucí "zviditelnění tohoto tabuizovaného tématu" (což, jak jsem se dočetl, má být údajným hlavním cílem paní autorky tohoto "díla").

Autorka ale může chtít exhibičně vystavovat cokoli.

Pak je na odpovědných pražských úřednících, zda něco takového povolí a umožní (možná, že někdo tady prostě potřebovat proinvestovat nějaké granty a "provize").

V dnešní době je nakonec možné úplně všechno - třeba se někdy dočkáme i veřejné "performance" nahého profesora Kohouta pod sochou Sv. Václava ....

10 2
možnosti
MK

Je to podobné, jak se přitvrzuje v reklamě na dámské vložky; za chvíli nám budou předvádět, jak se aplikují!

3 1
možnosti
LW

L76e66o 88W75o63l27f

1. 3. 2017 13:35

Šosácký článek. Co k tomu říci? Souhlasit mohou zase jeno šosáci, kteří nepoznají

umění ani kdyby se jim zakouslo do krku. Některé známé tváře se už v diskuzi zviditelňují.;-D

1 11
možnosti
Foto

A já jsme nesmírně hrdý na to, že toto za umění nepovažuji.

Otázkou sice je, zda krávu ve formaldehydu za umění považuji, ale ta mě příliš nedrásá.

7 2
možnosti
VK

Dle diskuse soudím, že autorce záměr vyšel. A to je dobře.

2 6
možnosti
DT

Co přesně je na tom dobře?

3 0
možnosti
VK

Asi takhle.Nikdo tam nikoho nenutí chodit.

2 8
možnosti
KB

Takže, když se vykálím v parku uprostřed cesty, tak tam taky prostě nemusíte chodit, když se vám to nelíbí.

9 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik