Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak, tak. Fučík byla jen obrovská propaganda. R^

A jelikož tramping mám dost zmapovaný, ten rozpad hnutí potvrzuji.

0 0
možnosti
MR

M92i60l70a87n 54R60a13d73e18k

16. 3. 2016 21:15

ja take nechci plivat na Fucika za to ze podlehl Gestapu a zradil, to pricitam na vrub Gestapu. Ale ze to byla takova svine, ktera UMYSLNE a VEDOME lhala o SSSR, to mu nelze odpustit.

Uz za Prvni republiky takto lhal, a NEMUSEL.

3 0
možnosti
LM

Calmate primo ;-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji všem za účast v diskuzi, jen s panem Řezníkem mám problém, protože on diskutuje, aniž by si přečetl text. Jeho poznámka, cituji: "Opravdu se zapojil do ilegality až 22. června 1941. A co tak dělal do té doby? Když zakázali komunistický tisk.", je naprosto mimo. Bylo to zmíněno už v článku, Fučík psal a vydával v oficiálních periodikách, byť jen třeba o Boženě Němcové. Zákaz psaní na rozdíl od Peroutky, který byl v té době už dva roky v koncentráku, Fučík neměl. Ale vím, že pan Řezník pro to najde nějaké vysvětlení, s tímto typem lidí opravdu diskutovat nejde.

4 0
možnosti
Foto

Tak to byla snad jenom otázka jako reakce na diskuzi samozřejmě bez opětovného přečtení textu před dvěma dny,, toť vše. Z Vaší strany stačila pouze věcná odpověď.

A fakt si myslíte, že si Fučík něco pozitivního mohl myslet o nacistech, kteří zatýkali jeho soudruhy a zakázali mu zpívat jak mu zobák narostl? A to že snad psal oficiálně, tak to neznamená, že nemohl současně dělat ilegalitu. A na to jsem se ptal jako první. A v příručním slovníku k dějinám ksč z r. 1964 se píše, že po Mnichovu pracoval v ilegaliě. Byl pronásledován gestapem a od léta 1940 se skrýval v Praze v různých bytech atd. atd.

0 2
možnosti
Foto

Podle toho, co jsem od Motla knihu "Svědek z cely smrti", tak na Gestapu mluvil každý. Podle politických věznů bylo nutné zjistit, co gestapáci vědí a to jim přiznat. Gestapo nedělalo to co StB, že si případy vymýšlelo a nutilo osoby se přiznat k tomu, co neudělal. Podle nich Fučík mluvil víc než bylo nutné. Na druhou stranu zemřel hrozný způosbem a to v době, kdy v důsledku spojeneckého bombardování byla poškozená gilotina a věšelo se na řeznické háky na kolejích. Osoby pověšené na háky umíraly dlouho a v krutých mukách, protože jim nikdo nezlomil vaz. Katani pospíchali a snažili se popravit co nejvíce osob.

4 0
možnosti
RJ

R45a21d87e65k 46J55a34r76o80š

16. 3. 2016 12:37

Máte pravdu a zajímavé je, že podobným způsobem nechal Hitler za trest popravit účastníky Stauffenbergova neúspěšného puče,

0 0
možnosti
RJ

R41a92d59e44k 36J84a36r38o37š

16. 3. 2016 12:15

Aleši, karma a ve většině dávám za pravdu a díky za zajímavý historický exkurz do Fučikovy neblahé předokupační aktivity. Pravdou dále je, že pokud měl ve chvíli zatčení dvě pistole, tak byla povinnost je použít, jinak bylo jejich nošení jen jakási okázalá póza. Co se s ním dělo během věznění nemohu objektivně hodnotit, musel bych sám osobně zažít Petschkárnu a Pankrác... Reportáž psanou na oprátce nicméně mám jako zajímavý dobový artefakt ve speciální přihrádce nyní nechtěných děl, podobně jako třeba Mein Kampf aj. :-)

6 0
možnosti
Foto

A jak víte, že z těch pistolí by tak nezranil toliko sám sebe?

0 0
možnosti
MJ

Pro mě je Fučík mistifikátor , lhář a propagandista, jeho články o tehdy Stalinistickém SSSR o tom hovoří jasně, kdo chce důkazy , může si člámky přečíst.

7 0
možnosti
Foto

Tak nám sám sdělte, která konkrétní pasáž z článků o SSSR se vám tak zoufale nelíbí.

0 2
možnosti
JC

Pěkně, rozumně a střízlivě napsáno. Váš výklad mně přijde velmi důvěryhodný.R^

4 0
možnosti

Jsem už příliš starý,

ale pokud Juliuse Fučíka popravili Němečtí okupanti, tak dobře věděli proč. Skončil mezi hrdiny našeho národa a proto mezi ně patří. Nikdo nemá morální právo jakkoliv zpochybňovat jeho hrdinství jen proto, že byl komunista.

5 9
možnosti
PK

P37a64v44e69l 95K26u97l97a

16. 3. 2016 10:34

Víte co je zajímavé, že dnešní skalní komunisté také říkají, že kdyby Milada Horáková nic neprovedla, tak by ji nepopravili. :-/

11 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik