Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Čtu to trochu užasle. Aleš přece na nikoho neplivá, jenom koriguje a odvrací plivance na Fedrdinanda Peroutku. Ostatně také dávno mrtvého.Ta parta okolo Jesenské, Krejcara a dalších byla parta zajímavá i tvořivá, třeba Jesenská se v průběhu života velmi vyvinula, pozitivně. Kdysi jsem psal komickou scénku o starém Fučíkovi, časem jí sem vrátím. Fučíkův svět, to opravdu nebyl svět bojovníků, leda operetních a srovnávat Fučíka s Peroutkou..;-O

Učit se, učit se, učit se!!!!!!8-o

7 0
možnosti
Foto

Toho salóního komunistu popravili, stejně jako Milenu Jesenskou manželku toho zmiňovaného architekta Krejcara. Nevím jestli to byli hrdinové bez poskvrny, ale na mrtvé se neplivá.

6 1
možnosti
JS

Milena Jesenská zemřela v koncentračním táboře ostrakizována komunistkami které ji odpírali i jídlo...

7 0
možnosti
KP

Před 40 lety by Váš článek byl skutečná bomba neohroženého bojovníka za skutečnou pravdu.

Dnes už je to jen trapná ubohost.

1 12
možnosti
Foto

V tom případě je nutné ale doplnit, že konec konců Julius Fučík byl velmi dobrým a pilným literárním historikem, který v kolektivním díle 10 let diktatury proletariátu má kapitolu, která shrnuje všechnu sovětologickou literaturu, která do té doby vyšla. Sám jsem se divil, kolik toho bylo.

Jinak řečeno, Fučík dobře znal všechny pomluvy (kolektivizace žen, adamité), které na SSSR chrlil buržoazní a emigrantský tisk, než odjel do SSSR. Z tohoto hlediska nutně se mu pak musely zdát poměry v SSSR jako procházka růžovým sadem, narušovaným pouze útoky bachmačů a kontrarevolucionářů.

0 7
možnosti
PK

P84a16v20e72l 88K26u81l13a

16. 3. 2016 10:32

Pane Řezníku, pro vás to bude asi nepochopitelné, ale většině lidí je sovětologická literatura naprosto ukradená. A Fučík také :-/:-)

13 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik