Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J75a47n 86Z86i69e44g18l65e54r

18. 10. 2013 13:17

Karma, pes se v takovém případě chová přirozeně, střílet jej za to je fakt zločin a ani výjimky, jako je můj Kortéz, který nedávno venku očuchával koťátko a nic mu neudělal, na tom nic nemění.

3 4
možnosti

Takže když pes "přirozeně útočí", je nepřípustné pokoušet se přiměřenými prostředky jeho útok zastavit?

2 1
možnosti

Co jsem si tak přečetl, tak situace je tak jednoduchá na vysvětlení, jak byla zamotaná v době konání.

Majitel psa měl tři psy které nezvládal. Jednoznačně chyba. Neomluvitelná.

Psy jednali  podle svého instinktu. Na jejich straně chyba nebyla.

Kočka je v tom také nevinně :-)

Majitel kočky se snažil je zahnat nejdříve rozumně, pak se zbraní. Tři psy neměl šanci zvládnout. Jednoho ano. Tři ne. Tudíž střelba byla na místě. Nicméně byla hloupá chyba že nevystřelil nejdříve do vzduchu. To by na 95 % pomohlo. Chyba byla že střílel do psů. To by majitel zbrojního průkazu dělat neměl. Ano, byl ve stresu, ale je majitel zbraně se kterou se zabíjí velice snadno.

Potrestán by měl být podle mě majitel psa. Majitel kočky by měl jít na přezkoušení co se zbrojního průkazu týče (nevím zda něco takového existuje).

1 0
možnosti

Proč přezkoušení?

Nic takového neexistuje - ale i kdyby, jaký předpis podle Vás porušil?

1 0
možnosti
Foto

Nejde jen o kočky. Známému roztrhala jezevčíka smečka psů táhnoucí saně nějakému nadšenci pro tento aljašský sport. Měl smůlu, že táhli kolem auta, u kterého čekal na páníčka. Byl tak naštvaný, že mít v ruce brokovnici, asi by taky neváhal.

0 0
možnosti
Foto

Kočka měla klouzat po kmeni dolů, směrem ke třem psům hodně divoké rasy. Můžu vás ujistit, že by byla na kusy. Viděl jsem co psi dokážou s kočkou a byla to jen myslivečtí a ne psi obranní. Nejsem žádný kočkomilec, ale coby majitel psa, dokážu se vcítit do majitele kočky.

2 0
možnosti
JC

Píšete nesmysly.

My máme doma psa i kočku a žádná nenávist mezi nimi není, naopak přátelství. A náš pes žádné cizí kočky nehoní. A naše kočka neleze na stromy a pokud by na nějaký strom vylezla, byl by to nepochybný důkaz toho, že je k smrti vyděšená.

Považuji za neprosto správné a právně oprávněné, že majitel kočky útočícího psa zastřelil.

Majitel psa má svého psa ovládat a nemá připustit, aby jeho pes honil cizí zvířata.

3 0
možnosti
VT

Vážený pane o zvířatech toho mnoho nevíte. Je i možné, že se Vaš pes i kočka přátelí a Vy z toho vyvozujete, že to je normální. Normální je opak. Kočka i pes jsou šelmy a proto jsou pro sebe konkurence. Z toho důvodu pudové nepřátelství.

Jestliže vaše kočka neleze na stromy neznamená to, že kočky na stromy nelezou. Opět omyl.Obecně lezou rádi po výškách.

A co myslíte se stane když pes honí kočku a ona uteče někam do výšky. Nestane se vůbec nic. Pes bude poštěkávat chvíli pod stromem a pak odejde. Kočka sleze a také odejde. Obě zvířata se chovají dle svého přirozeného instinktu.

Dle Vás ne. Vy byste psa zastřelil. Příště byste zastřelil kočku, že chytá myši? Protože její majitel nemá připustit, že chytá jiná zvířata. A lišky byste taky střílel taky chytají jiná zvířata. A co dravce ty ne?

Jestli Vy rozumíte zvířatům tak já sním podělaný koště.

1 0
možnosti
JH

Zblbli jsme... Moralizujeme a přitom víme kulový.

O sobě... o lidech z baráku, ve kterým bydlíme...

3 0
možnosti
MT

No, on je ten incident v původním článku popsán trochu jinak, že: ´"Muž venčil tři psy a měl je na volno. Oni si všimli kočky, kterou zahnali na malý strom a hrozilo, že by ji mohli napadnout a roztrhat," řekl k případu jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Podle výpovědí svědků a dostupných informací se majitel kočky snažil psy nejdříve zahnat větvemi a kameny, což ovšem nefungovalo. A tak vzal pistoli a střelil do prostoru, kde se psi nacházeli. Jednoho z nich zasáhl.´

To nebyla kočka zahnaná do větví statného dubu, ale zřejmě na malý stromek, kde opravdu hrozilo, že ji zabijí. Majiteli kočky se tedy moc nevidím, že se snažil to řešit a ne jen koukat, jak mu smečka nevychovaných a nezvládnutých psů zabijí kočku.

Není tam též ani slovo o tom, kde se v tu chvíli nacházel majitel těch psů, zřejmě u toho vůbec nebyl, nebo pokud tam byl, tak proč především nezasáhl on - on to byl, kdo celou situaci zavinil. Pokud bych potkala venku tři rozjívené psy bez majitele na dohled hodlající mi zabít kočku (nebo mého psa nebo napadnou mě nebo kohokoliv jiného) a měla v ruce zbraň, je dost možné, že bych se zachovala stejně.

Chytrákům dole v diskusi, kteří tvrdí, že pes kočku nezabije, příp. kladou inteligentní otázky ve smyslu "jaktože byla kočka navolno", doporučuji přestat si prohlížet obrázkové knížky se zvířátky a prohlídnou si nějaké zvíře naživo.

9 1
možnosti
Foto

Nikdo netvrdí, že pes kočku nezabije. Myslím si ale, že kdyby hupsla do nějakého keříku, tak ji ti psi setřesou dříve, než někdo vůbec vytahne flintu. Prostě to bylo nepřiměřené.

0 3
možnosti
Foto

jen malá poznámka: ano - pes měl být na vodítku...ale proč se toleruje, že kočka byla volně? nikde není psané, že se to stalo na oploceném pozemku majitele kočky.... A někomu vadí pobíhající psi, někomu kočičí bobky od sousedových koček v záhonech či na dětském pískovišti či trávníku.... Že je normální, že kočky běhají venku? taky je normální, že se pes potřebuje proběhnout.... a naštvaná kočka dokáže ublížit víc než pes.... Proč neměříme oběma majitelům stejně - oba měli svoje zvířata venku a mimo svůj vliv....  Za zcela normální považuji, že ve chvíli honičky ani pes, ani kočka nereagují na své majitele a milované páníčky... majitel psa dojde ke stromu a psa uváže na vodítko a odvede, majitel psa kočku dostane dolů a odnese....

4 2
možnosti
MT

Vy si zřejmě pletete kočku s tygrem, že? Jinak by z vás nemohla vypadnout taková perla, že kočka dokáže ublížit víc než pes...

3 1
možnosti
ŠM

Zhruba šlo o to, že chlap venčil na vesnici své psi, když jim zkřížila cestu sousedovic kočka.

když už, tak venčil psy....

a k té střelbě, majitel psů by měl mít psy na vodítku, pokud je nedokáže odvolat od stromu,na který zahnaly kočku...majitel kočky měl asi vystřelit do vzduchu, ale jelikož jsme u toho nebyli, posuzujeme to každý dle svých emocí....ne dle rozumu....:-/

2 1
možnosti
Foto

N18e42l44a 35P46a75l96o73v91á

18. 10. 2013 7:39

Jestli jste schopna  tohle posuzovat ROZUMNĚ, tak já teda ne. Kdybychom řešili střelbou všechno, co se nám nelíbí, tak nevím, kam bychom se dostali.

1 1
možnosti
IH

I65r17e91n66a 86H65r10u27b95á

18. 10. 2013 6:27

Když pes honí kočku, normální to není - nebyl totiž na vodítku. Ani na vsi nesmí pes volně pobíhat. Kdyby mé kočky naháněl agresivní pes, byla bych z toho asi taky vykolejená a okamžitě bych se snažila kočce pomoct. Také nevíme pozadí - co když už nějakou kočku onen pes pánovi zabil? Nebo ji nahání častěji? Nebo kočka čekala koťata? Střelec měl svoji kočku patrně rád a bránil ji, nic víc bych v tom neviděla. Pokud s vámi žijící kočky nebyly dobrý partner, můžete si za to sám. Kočka je úžasná, ale nesmíte od ní očekávat slepou poslušnost jako od psa.  Je to osobnost. Já osobně jsem kočkofil i psofil, chovám obojí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik