Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Edmund Černá Zmije

22. 10. 2008 7:53
Neutekl jsem za Husáka

a neuteču ani za Paroubka a Topolánka. Topolánek je děsný a Paroubek je ještě horší, možná ještě horší než Husák, ale nemají k dispozici StB a nemají v zemi kontingent sovětské armády. :-P

Je potřeba něco dělat, pane Preslere, stěžovat si nepomůže. Stěžovatelů je všude dost. Rv

Chápu, že vám unikly miliardy z prostituce, tak tu přestaňte brečet,  seberte se a běžte si ty holky trochu srovnat. ;-)

0 0
možnosti
FFVP

Fellow from Volunteer Park

22. 10. 2008 7:43
Postupující socialismus

Bohužel, co vnímám negativně a co je stále horší a horší je postupující role státu na úkor svobody občanů.

Lidé se bojí vlastní odpovědnosti, raději se jí zbaví a nechají se dobrovolně od státu šikanovat.

Co mi vadí je růst počtu neproduktivní sféry - úředníků. Stát si má podle mne vystačit pouze s minimem prostředků a zajišťovat jen strategické oblasti: monopol na právo a spravedlnost, monopol na vnitřní a vnější bezpečnost. Vše ostatní se dá zajistit levněji jinak.

0 0
možnosti
S

StumedlazOltecu

22. 10. 2008 9:16
Let s go..

Vážený pane, až  půjdete do  důchodu, budou Vám   chybět léta odpracována na Slovensku,dočtete se že na České správě soc. zapezpečení   si  stážující dělali  ze zápočt. listů letadélka a pouštěli po  dvoře...

 P a k   t o  o d v ol á t e

0 0
možnosti
R

Re.pe.te

22. 10. 2008 7:06
Je to tak!

KARMA!!

0 0
možnosti
JJ

rabul

22. 10. 2008 7:02
moje rec!

hrebik trefen na hlavicku! cesky zkorumpovany kocourkov si plete demokracii s anarchii. cesky podnikatel = podvodnik, politik = ignorant a soudnictvi = stredoasijska bananova republika. 40 let komunismu v teto zemi vymazala jakekoliv eticke hodnoty. ja sam ziji jiz 25 let v nemecku, ktere ma take sve chyby, ale ve srovnani s pivnim knedlikovem je to jeste v pohode! kratce po revoluci jsem v pocatecni euforii uvazoval se vratit, ale jsem moc rad, ze jsem to neudelal! topolanek nebo paroubek, zadny rozdil, oba by bylo nejlepe vystrelit na mesic!

0 0
možnosti
D

dochud

22. 10. 2008 5:59
S článkem souhlasím, ALE

nemám žádnou iluzi že by to někde bylo lepší.

0 0
možnosti

Tramp_007

22. 10. 2008 7:21
Re: S článkem souhlasím, ALE

Je to jinde lepší, tím si můžete být jist. Zdrhnul jsem z ČSSR před 25 lety a nelituji toho, že jsem se nevrátil. Pozorovat to panoptikum na dálku je vcelku zábavné.

0 0
možnosti
M

motylek_02

22. 10. 2008 5:32
tento clanek je jeden

velky canc. je to o lidech. stat jsou lide. Myslim, ze je skoda, ze jste nikam nevyjel, aspon byste vedel kam odjet a ze je vsude chleba o dvou kurkach. Jsem prechodne pracovne v USA. Pro mladeho zdraveho cloveka na prechodnou dobu je to OK. Ale rada se vratim do Cech.

Materska? 6 tydnu a sup zpatky do prace, popripade si nasetrit dovolenou 3 tydny dovolene za rok a mam stesti ze mam fajn sefa, ve vedlejsi laborce se napriklad diva skrz prsty kdyz si nekdo bere volno a nepracuje.  Poplatky u lekare? zalezi kde pracujete a jake mate vyhody. Ja na univerzite, a za kazdou navstevu lekare platim 20 dolaru, pohotovost je 50.  doplatky za leky jsou samozrejme.

Vzdelani? jasne, skolne se plati na vsech univerzitach. no a duchod? ..... takze do toho, odjedte, a tesim se na Vase zkusenosti pote....

0 0
možnosti
W

wiki5.5

22. 10. 2008 7:44
Re: tento clanek je jeden

pohled na Ameriku ocima odkojence socialismu.Rv

0 0
možnosti
G

Greybeard+

22. 10. 2008 4:28
Kdybych byl mladší, okamžitě bych z České republiky zmizel.

Pane Preslere o čem mluvíte, každý je starý tak jak se cítí a chová. Já jsem z ČR odešel v 95 a bylo mě přesně tolik co ale nechybí Vám. Anglicky jsem neuměl ani pozdravit. Dnes jsem spokojený, musím pracovat a dost tvrdě, ale to, že je mě 62 si absolutně nepřipouštím. Ale nad tím jak je v ČR špatně bych zase až tolik nenaříkal. Jezdím se podívat domů jednou či dvakrát za rok a musím říci, že hodně se změnilo k lepšímu. Hezká, upravená města a vesnice, lepší cesty, kromě D1. Rovněž jsem byl mile překvapený přístupem a jednáním pracovníků úřadů např. VZP, sociální, MÚ. To o čem píšete je otázka času. To, že nemáte odvahu začít někde jinde není otázkou věku. Hodně štěstí. 

0 0
možnosti
G

Greybeard+

22. 10. 2008 4:30
Re: Kdybych byl mladší, okamžitě bych z České republiky zmizel.

Překlep. Já jsem z ČR odešel v 95 a bylo mě přesně tolik co Vám.

0 0
možnosti
K

kevinbb

22. 10. 2008 1:39
Mate sice pravdu,

ale pokud si myslite, ze nekde jinde to je lepsi, tak si myslim,ze se mylite.

Jedina a naprosto jedina cesta je ta, to tady zmenit, dat dohromady lidi stejneho smysleni a kandidovat, protestovat,ukazat lidem lepsi cestu, lepsi lidi,nekompromisne potirat kriminalitu at je jakakoliv, korupci, atd. A to je ta jedina dobra cesta.

Otazka ovsem je,kde bude vas limit,ze se vas nekdo pokusi koupi nebo vas zastrasit, pak se teprve ukaze charakter. Pokud to zvladnete,mate muj hlas!!!! Ono se ne nadarmo od pradavna rika, "kdo chce s vlky ziti, musi snimi vyti". Tim nechci rict, ze ja stimhle prislovim souhlasim!

Neni dobra cesta, nekam utikat, to dokaze skoro kazdy. A dalsi vec, cesko je jen jedno a at uz zijete nekde v dalave, tak dobry charakter brzy pozna, ze neni nad domov kde se narodil a nezalezi na tom jak si kdesi polepsil. 

[>-]

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

22. 10. 2008 9:12
Re: Mate sice pravdu,

mýlíte se vy. je dost zemí, kde to lepší opravdu je. většina z nich leží mimo Evropu.

0 0
možnosti
A

AlBunda

22. 10. 2008 0:59
Proč tak vážně?

proč to tak prožíváte?Máte pocit,že je tu to tak hrozný??Tak to jste asi nikdy nebyli ve 3.světě-drtivá většina lidí žije v těchto zemích!Tohle tady je zaopatřovací ústav-sociální stát.Máte kde bydlet,můžete pracovat,nemáte hlad.

0 0
možnosti
T

the_end_of_communists

22. 10. 2008 1:02
Re: Proč tak vážně?

Pokud Vam tohle staci ke spokojenemu zivotu, tak to jen potvrzuje muj predesly prispevek. Jisteze se ma polovina sveta hur, ale o tom tu ted rec nebyla. A neni to argument k tomu, abychom oslavovali taty ten sajrajt a prebijeni nuly nulou a sracek blitkama.:-©

0 0
možnosti
T

the_end_of_communists

22. 10. 2008 0:53
hnijici hnus

V Rusku i v Gruzii je jednou z nejpopularnejsich osobnosti Stalin, v Rusku jeste Lenin (oba maji na svedomi asi 45 milionu nevinnych), dnesni rusove voli Putina. Jo - holt prasata (no nemel bych ty zvirata urazet, ta za nic nemohou), ktere zily pres 70 let v shnilym zlocinnym nemoralnim bolsevismu. My jsme zili v takovym humusu o trochu mene dele, tak se tu rochnime v nulach jako Paroubek, bavime se s lidmi (a 15% lidi je voli), kteri jsou ideologii na jedne lodi s vyse uvedenym hnusem. To je fakt a je treba se s tim bud smirit (fujtajxl) nebo si ten zivot rozplanovat nejak tak, aby alespon posledni tretinu ci ctvrtinu clovek prozil tam, kde je nejaka snesitelnejsi uroven a kde to je prijemnejsi. Ja osobne budu delat vse opro to, abych co nejdrive zmizel do Thajska.

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik