Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Azazel333

24. 10. 2008 18:06
a nemusíte se vracet

0 0
možnosti
MS

Martin Slovák

24. 10. 2008 16:27
Ja uz jsem pryc

a na idnes si chodim jen oprasit cestinu, precist par clanku a zajimavych blogu (gratulace autorovi, jeho blog je jednim z nejzajimavejsich) a pousmat se nad valnou vetsinou kritickych a negativnich clanku, reakci atp...ziji v zemi, ve ktere je standardem optimismus a vrele mezilidske vztahy ... R^ 

RADA MLADYM: POSLECHNTE AUTORA, MA PRAVDU, v zahranici si rozsirite obzory, naucite se rec a treba az se vratime, tak tu nasi zaplivanou, sebestrednou a zamracenou zemi  pozvedneme... [>-]

0 0
možnosti
W

Wendolene

24. 10. 2008 19:07
Re: Ja uz jsem pryc

Kdyz vsichni odejdou, je velka sance, ze v cizine zustanou a zapusti koreny. Kdo ma tedy zlepsit soucasny stav CR? Misto typickeho ceskeho frflani by bylo dobre neco s tim delat. Zaroven mejte na pameti , ze Cesko je jeste v plinkach, co se tyce demokracie a jinych veci, jeste potrebujeme par generaci, nez se neco zmeni. Ale pokud kazdy odejde do ciziny, jak to bude vypadat? Kazde misto ma svoje vyhody a nevyhody, z Ceska uz neni duvod prchat pred komunismem, Cesi ted maji sanci pozvednout svoji zem, prestat se mracit a neco delat.

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

24. 10. 2008 16:05
Vážený pane autore

klidně táhněte, protože aspoň bude o jednu vyžírku z neziskovky méně. Vím o čem mluvím, protože tam se pořád drží spousty bývalých komoušů a estébáků, kteří nemohou jinam kvůli lustračnímu zákonu. Mimochodem mlátíte prázdnou slámu, protože vy byste nikam nešel. :-)

0 0
možnosti
PV

grimosa

25. 10. 2008 10:06
Re: Vážený pane autore

kde žijete? kolikrát už se ukázalo, že bývalý komunistický funkcionář, nebo STBák je nyní v nej politice, podívejte se jenom třeba na členy ODS.

Dám vám jednoduchý příklad, vysoký představitel komunistického SSM, ještě sedí v senátu, měl plnou hubu keců proti komunistů ač sám byl jeden z nich a to z těch hodně aktivních, ano mluvím o panu Mejstříkovi. Stačí se podívat, takových najdete mnohem víc.

0 0
možnosti
MR

haloradio

24. 10. 2008 15:42
Jak z toho ven?

Jak říkává pan profesor, tak o peníze jde až v prvé řadě. Politici toho hodně namluví, naslibují ale skutek utek. Rozhodující projekcí politických vizí do finanční reality všedního dne je státní rozpočet. Ten současný se sestavuje a schvaluje za situace finanční krize a krize důvěry ve vládní koalici. Jak se to na něm projevuje?http://rokytka.bigbloger.lidovky.cz/c/53789/Nekolik-poznamek-k-filosofii-statniho-rozpoctu-SR-2009.html

0 0
možnosti
LP

cupertino

24. 10. 2008 12:34
Popis stavu OK, řešení mizerné

Pane, sice je to všechno, co píšete o stavu našeho státu pravda, ale vaše doporučení k odchodu do zahraničí je hloupé, naivní a škodlivé. Naivní proto, že všude jsou nějaké problémy, srovnatelné s našimi, škodlivé proto, že jediným řešením pro zlepšení politické kultury je tlak občanů na to, aby se to stalo. Kdyby všichni, kdo nejsou schopni řešit nespokojenost jinak, než odchodem, nalezli třeba do Švýcarska, tak se z něj stane zase země lidí neschopných řešit politickou kulturu, takže by pak zase museli emigrovat jinam... Přesun problému nebo lidí z místa na místo nemá logiku a není to řešení, řešení je odstranění problému.

0 0
možnosti
DR

Reg

24. 10. 2008 11:12
vypadnout?

Vypadnout z tohoto státu (nadobro) mělo smysl za komunistů. Dnes je pro mladého člověka nejlepší strategií vypadnout na pár let žít a pracovat v zahranicí, potom se vrátit a buďme vděčni za každého, kdo se potom rozhodne dát se na politiku a konečně nahradit tu druhou až třetí třídu "elity", která nám zde bohužel vládne. Zanevření na politiku, izolování se od ní, je bohužel špatně.

0 0
možnosti
TV

tomtop

24. 10. 2008 12:28
Re: vypadnout?

souhlasim ... presne tak to aplikuji . Za par mesicu se budu vracet dom ... toz, politicke strany, ktera o me budete mit zajem ?  ;-)

0 0
možnosti
F

franta_straka_unban

24. 10. 2008 11:03
ano

táhni a už se nevracej:-)R^R^R^

0 0
možnosti
K

komik

24. 10. 2008 7:03
Máte bohužel pravdu!!

Máte bohužel pravdu a plně s Vámi souhlasím. Mám jednu výhodu a to žiju ve svém vlastním novém domě a bez dluhů Státu se snažím odvést co nejméně, ale také něco získat a brzy budu starobním důchodcem. Nic mi nechybí a nechci mít nic společného s touto politickou garniturou a proto nikoho z nich nevolím.

Přeji Vám hodně optimismu;-D:-P

0 0
možnosti
A

alik

23. 10. 2008 19:30
tak nevím..

Myslím, že to není zase tak jednoduché, jak si mnozí představují, tj. seberu se, odjedu někam a budu mít x-krát tolik peněz a žít x-krát lépe než tady. To možná platí pro špičkové odborníky v oboru, zejména lékaře, jinak jsme většinou venku na úrovni ukrajinců u nás (nic proti nim).

0 0
možnosti
N

norayellow

24. 10. 2008 5:12
Re: tak nevím..

Snadne to urcite neni, to mate pravdu. Ale pokud opravdu chcete a jdete si za svym, tak odjedete. Nemusite vydelavat x-krat vic penez, o tom to neni. Ja jsem v Cechach vydelavala hodne nad prumer. Presto jsem chtela odjet a odjela. Az po ctyricitce. Musela jsem si venku udelat dalsi skoly. Lehke to nebylo, ale ani jsem si to snadne nepredstavovala. Dneska uz pracuji v novem oboru a vydelavam v podstate prumer. Ale ziji tam kde jsem zit chtela a nevratila bych se. Hlavne jsem dala ohromnou sanci svemu synovi, ktery sem prijel jako maly a dneska je Kanadan kazdym coulem. Mluvi absolutne bez prizvuku, chysta se na Univerzitu, mysli uplne jinak a jedna uplne jinak. Kdyz zacnu s nejakymi historkami z CR vetsinou vubec nerozumi tomu, o cem mluvim. A to je dobre. V Cechach se porad cekalo na to, az bude lepe. Prehnala se 1.sv., pak krize, pak 2.sv., pak komunisti. Co je tam ted radsi nekomentovat. Milionar nejsem a nebudu ale nehodlam  si procekat zivot. Ten mam jen jeden.

0 0
možnosti
JZ

ptáček XXL

23. 10. 2008 13:33
kdo chce svoji čest a svobodu - musí opustit tento stát

Pro mladší občany ČR, kteří nejsou líní a chtějí něco v životě dokázat, či lidé, kteří chtějí žít ve svobodě a demokracii, je bohužel ode od roku 1937 do dnešního dne, tento stát naprosto nevhodný. Každý den, každou hodinu se ověřujeme, že tento stát preferuje podvodníky, mafiány, zloděje a lenochy, či naprosté neumětely a lemply. Jsou dosud na světě státy, kde ještě dobří lidé dobře žijí: USA, Austrálie, Kanada, možná Británie, Norsko, Dánsko, ale moc jich už není.

0 0
možnosti
RV

Montaigne

23. 10. 2008 15:10
ty jsi ale ptáček

USA má tolik dobrých lidí, že je exportuje i do Irálu i jinam;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik