Aleš Presler

Smutná zpráva pro pražskou kavárnu. Příštím prezidentem bude Jaromír Soukup!

7. 04. 2018 9:24:19
Když jsem viděl první moderátorské pokusy pana JS, říkal jsem si, že nic tak trapného jsem ještě v masmédiích neviděl. A jeho TV Barrandov to svými programy ještě podtrhovala.

Čas oponou mávnul, Soukup se vylepšil a jen ho obdivuji, jak dokáže zvládat moderování těch pěti či kolika pořadů, které má pod svým palcem, v tomhle nemá konkurenci. Tak třeba v České televizi by redaktor nucený takto nadstandardně pracovat určitě vyvolal stávku, případně moderaci odmítl (viz Moravec a prezidentská debata). Dobře je na tom třeba Wolner z Reportérů, ten jen jednou týdně udělá svým špatným hlasem pár vteřin předělů mezi reportážemi – Radku Johne, promiň, úplně stejným jako ty, když jsi uváděl na Nově pořad Klímy a Kroupy Na vlastní oči – a pak má vyděláno a jde domů.

Jenže z někdejšího mizerného moderátora Soukupa a z bezvýznamné televize Barrandov se náhle stál fenomén, což kavárníci a hlavně ČT nemohou vydýchat, zmůžou se jen na urážky. Soukup stále zdůrazňuje, že nechce zrušit ČT, nýbrž mu jde o to, jak nakládá se svými penězi. Žijeme v České republice, tak se není co divit, že „umělci“ přisátí na její penězovody proti tomu protestují a vykřikují do světa, že zveřejnění jejich smluv s touto organizací je útokem na demokracii. Když zazní názor, aby ČT byla zakódována a kavárníci si ji platili ze svého, hned se spustí povyk. Parafrázuji Švejka: „To se nám to žije za vaše peníze.“ Ano, lidé musí povinně platit jejich televizi, ale Barrandov, který je zdarma, by nejraději zrušili. Inu, demokraté toho nejhrubšího zrna!

A právě díky takovým lidem se z Jaromíra Soukupa a jeho stanici druhdy bezvýznamné stal fenomén. „Moravcova televize“, jak ji nazývají její odpůrci, jen štěká a pláče. Jenže víte, kdo v té veřejnoprávní skupince pracuje? Zprávy vám hlásí svazačka, spousta zaměstnanců je již třetí či čtvrtou generací zakladatelů tohoto socialistického molochu. Cizí člověk se může stát zaměstnancem jen těžko a pokud ano, tak ti stálí ho přesvědčí o tom, že je třeba držet hubu a krok. Vlády se zkrátka mění, jen zaměstnanci ČT zůstávají stále stejní. A o tom to je.

Tenhle rybník České televize však rozčeřil Jaromír Soukup. Teda spíš ho donutil k semknutí se, přece není možné ukázat, jak si za peníze daňových poplatníků tahle parta luxusně žije. A tak, když nemají jiné argumenty, tahle partička se místo jasných argumentů snaží do Soukupa podpásově kopat. A vůbec si neuvědomuje, že tím Soukupovi přihrává body a on se jen tím může bavit. Sledovanost TV Barrandov, druhdy bezvýznamné, rapidně stoupla, a druhdy bezvýznamný a nepříliš dobrý moderátor je jeden z nejznámějších mužů v Česku. A domnívám se, že pokud nedojde k likvidaci TV Barrandov, ale vlastně i kdyby, stane se Jaromír Soukup v příštím období prezidentem republiky. Vypadá totiž proti současným majitelům dvořákovské televize jako stoprocentní demokrat.

A koho proti němu postaví kavárna? Nevyšel Drahoš, předtím ani Švejnar, možná snad ten Pospíšil z Topky, ten se jeví jako pravý chlapák.

Inu, uvidíme, já díky protisoukupské masáži na ČT a spol. na Soukupa sázím!

Autor: Aleš Presler | karma: 47.52 | přečteno: 15074 ×
Poslední články autora