To tady ještě nebylo: Radnice Prahy 7 hledá zaměstnance, který je svéprávný!

Možná jde o kouzlo nechtěného, možná o nutnou potřebu vyplývající ze zkušeností s úředníky. Poprvé jsem se však setkal s tím, že v inzerátu na pracovní místo je podmínkou svéprávnost.

Omlouvám se, že v tak rozjitřené době, kdy řešíme otázky celostátního významu, volbu prezidenta či vznik vlády, přicházím s historkou téměř okresního formátu, jak druhdy napsali legendární Š+G. Na druhou stranu ta historka zasahuje i výš, až do Parlamentu ČR, jejímž poslancem je nyní i starosta mé rodné městské části Prahy 7 lidovec Jan Čižinský. Tady si dovolím odbočku: Lidovci na sedmičce vždycky dostávali výprask, nicméně v komunálních volbách vytvořili společně s jinými Hnutí Praha 7 sobě, drtivě zvítězili a starostou se stal zmíněný Jan Čižinský. V loňských parlamentních volbách starosta kandidoval, tentokrát již za lidovce, co v celé Praze získali 4,67 procenta, přesto mu to na proniknutí do PČR stačilo. Co mi hlava nebere je fakt, kam se v tomto případě ztratila ta pětiprocentní hranice ohledně volitelnosti. Ale budiž, Čižinský alespoň přeskočil nepopulárního stranického kolegu bývalého ministra kultury Hermana a odsunul ho na smetiště dějin.

S nástupem Jana se na sedmičce začaly dít velké věci, on totiž jezdí na kole a většina jeho radních je tudíž proti automobilistům, tak zdražili kartu za nijak nezaručené parkování v zóně ZPS. Zřídil naprosto nesmyslnou tramvajovou zastávku na ostrově Štvanice, kam po likvidaci zimního stadionu a uzavření diskotéky není důvod jezdit. Pak zřídil přívoz Holešovice – Karlín, k tomu se hlásí, pak mu spadla lávka v Troji, k tomu se nehlásí. Inu, lidovec.

Jan Čižinský patří ke slavné hudebnické rodině Smetáčků, Pavel Smetáček je jeho strýc. Jako nejstarší zastupitel P7 svého synovce dekoroval v roce 2014 za starostu.

Vraťme se ale k meritu věci. Praha 7 už kdysi zřídila tzv. obědová konta pro školní děti, co by jinak údajně hladověly. Třeba nedávno Čižinského lidé uvolnili z tohoto konta pro malou Natálku 1 512 korun, což jí stačí na stravné za tři měsíce. Blbé je, že na toto „obědové konto“ mají přispívat občané Prahy 7, nikoli radnice, podle Čižinského názoru se tím projevuje solidarita občanů. Blbější je, že si navzdory zákonu o ochraně osobních údajů můžete přečíst na webových stránkách Prahy 7 Natálčino plné jméno včetně školy, do které chodí. A úplně nejblbější je, že vám Čižinského Praha 7 přispěje deseti tisíci korunami na to, co nazývají „Sousedskými slavnostmi“. Ne na žrádlo, ale třeba na work shop (zjistěte si sami, co se pod tímto označením skrývá), na vystoupení umělce atp. Zkrátka deset tisíc na pofidérní zábavu vám přiklepnou, zatímco na blbých patnáct stovek pro holčičku, jejíž plné jméno ještě uvedou na ofiko webu, se mají skládat občané. Mohl bych pokračovat dál a dál v podobných úletech naší radnice, ale napíši jen jediné:

Kdo z vás je svéprávný, ucházejte se, prosím, o zaměstnání na radnici Prahy 7. Takové lidi tam potřebujeme jako sůl!

P.S.: Nejsem udavač a je mi to odporné, ale neměl bych učinit trestní oznámení na radnici Prahy 7 ohledně zneužití osobních údajů malé Natálky?

Autor: Aleš Presler | pátek 19.1.2018 8:54 | karma článku: 28,00 | přečteno: 984x