Babiš by chtěl řídit stát jako firmu. Ví však, že někteří jeho zaměstnanci jsou líní ?

Všichni víme, že ač se Andrej Babiš kvůli politickým tlakům vzdal řízení Mafry a všech aktivit souvisejících s ní, je stále její stínový majitel. Může se však chlubit svými zaměstnanci?  

Jsem sice pouhý bloger, ale na druhou stranu mám podepsánu s Mafrou „Rámcovou smlouvu o dílo a licenční smlouvu“. Tudíž vlastně nejsem obyčejný bloger, za blogy placen nejsem, nicméně za zveřejněné články na iDnes ano (zase tak moc jich nebylo). Ale pojďme k věci. Občas si my, blogeři, stěžujeme na zásahy administrátorů, že nám tu něco vymaží, případně přesměrují blog do Hyde parku, soukromých, či úplně smažou. Jenže oni konají jen svoji práci, za kterou jsou placeni a ač s tím někteří kolegové-blogeři nemusí souhlasit, dělají ji dobře.

Nyní se dostanu k meritu věci. Zatímco naši admini se v rámci možností snaží o věc, jejich kolegové z hlavního idnesovského webu na svoji práci kašlou. Důkaz připojuji, šlo o to, že řeka Sázava (pro Pražáky – sázavská voda doteče k vám) se zbarvila podivnou látkou. Nikde se o tom nepsalo, mohlo to být i nebezpečné, tak jsem se o to začal zajímat a napsal Idnes. Portál idnes má dva maily, kde je můžete oslovit velice rychle. Hotmail tomu říkají. Na hotmailu idnes jsem ještě zdůraznil, že se jedná o žhavou aktualitu, odpověděli až za dva dny po mé argenci, kdy již to bylo bezpředmětné.

Tohle vám teklo v úterý do Prahy. Ta bílá barva byla údajně neškodná, ale o tuto informaci jste byli ošizeni.

Připojuji komunikaci s někdejšími (a asi i budoucími) Babišovými zaměstnanci. Nic proti nim, ale pokud chce Babiš řídit stát jako firmu, neměl by si najít jiné zaměstnance?

Mail na hotmail idnes, pondělí, 4. 12. 19.33

Dobrý večer, docela mě zarazilo, že nikde jsem se nedočetl o znečištění dolního toku řeky Sázavy. Nyní má velmi podivnou barvu, na což reagoval starosta Poříčí nad Sázavou Jan Kratzer těmito slovy: Výše na řece Sázavě došlo k nehodě, při které do vody uniklo větší množství bílé látky. Tato látka je nezávadná, vodou ředitelná a není zdraví ohrožující. Správce toku, kterým je státní podnik Povodí Vltavy, zvyšuje dočasně průtok vody. V případě, že se s touto látkou na řece setkáte, není třeba upozorňovat složky integrovaného záchranného systému (hasiči, policie, záchranka) - jsou již informovány a věc sledují.

Domnívám se, že okolo Sázavy žije mnoho lidí a tato zpráva by je zajímala. Zároveň tím zkouším, zda je mail funkční a přikládám snímky znečištěné Sázavy.

S pozdravem Aleš Presler

Úterý. 5. 12, 20.21

Tak nestačím žasnout, jak redaktoři hotline včetně Idnes nedokáží zareagovat na podněty. Pan Babiš by se divil, jaké zaměstnance platí. Fakt jste tak líní, že nedokážete otevřít mail?

Konečně odpověď, středa, 6. 12. 8.39

Vážený pane Preslere, děkujeme Vám za tip, dám vědět kolegům ze středočeské redakce. Omlouvám se, že na Vaši zprávu večer nikdo nereagoval.

S pozdravem Jan Jiřička, iDNES.cz

Takže jako Aleš Presler dodávám, že k této komunikaci s Babišovými zaměstnanci na hotmailu není co dodat.

 

 

Autor: Aleš Presler | pátek 8.12.2017 9:54 | karma článku: 13,47 | přečteno: 853x