Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Náměšť byla jednou z posledních písní, kterou Hutka složil před exilem. Nevyšla tedy na LP Stůj, břízo zelená. Tam byly písně lidové, převážně ze Sušila. Tolik faktická poznámka.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, děkuji za diskuzi. Ano, ve videu na iDnes zaznělo, že pyrotechnika je DOVEZENA ze Španělska a Itálie, což, jak všichni víme, nic neznamená. Ze stránek velkoprodejce ohňostrojů: Převážná většina pyrotechniky je dovážena z Číny, která je největším výrobcem zábavní pyrotechniky na světě.

Abych to nějak ozřejmil, uvedu příklad. Chtěl jsem si objednat cosi přímo od výrobce a byl jsem šokován, když mi řekli dvojnásobnou cenu, než za jakou ji nabízela většina eshopů. Vysvětlení bylo jednoduché. Objednejte si toho kamion, pak se dohodneme na ceně ještě příznivější než vámi rozporované. Prodej jednoho kusu nás nezajímá. A tak to je i s ohňostroji. Levnější je ho koupit u velkoprodejce v Itálii, než si ho zaslat z Číny po jednotlivých kusech.

K rozhovoru otce s dcerou o zakázaných Beatles a Stounech. Najděte si článek ve zprávách iDnes před ohňostrojem, tam to designér zcela jasně říká a diskuze pod článkem je naprosto výživná a směrovaná k tomu, že se jedná o nepravdu.

K Hutkovi: Jeho Náměšť vyšla za totality na LP Stůj, břízo zelená, přestala se hrát až na sklonku sedmdesátých let, kdy Hutka emigroval. Hutka se jen objevil v pravý čas na pravém místě, navíc autorem té písně je dávno zapomenutý Sušil.

U mě je jednoznačně symbolem revoluce Karel Kryl. Ale každý to asi máme nastavené jinak, Hutkovy útoky na Jarka Nohavicu a hlavně píseň Smrtka na Hradě holt některým jedincům imponují.

4 0
možnosti

;-D takže víte sice houbelec, ale budete fabulovat pořád pryč.

5 1
možnosti
MV

Víte, co se říká, pane Preslere - jak na nový rok, tak po cely rok...bude pan Presler zase lhát. Viz ta bajka o původu ohňostroje.

5 1
možnosti
Foto

Pane Valičku, viz výše. Jinak vám přeji v roce 2019 vše nejlepší, stejně jako vaší rodině a hlavně vašim dětem.

3 0
možnosti
Foto

Díky. Jen by mě zajímalo, jak by Karel reagoval v současné době. Měl jsem tu čest několikrát se s ním setkat osobně. Tím se nechlubím, jen konstatuji.

2 0
možnosti

Jsem zvědavý jestli má autor krom své fantazie nějakou informaci o původu pyrotechniky. Ve videu o přípravě ohňostroje bylo řečeno, že pro materiál jeli do Španělska a Italie.

3 0
možnosti
TT

Kryla musíme vymazat z dějin, rozvraceče jednoho!

7 0
možnosti
Foto

Však jej už Václav Havel hned vykopl, když Karel Kryl nabízel svoji pomoc.

6 1
možnosti
SN
Foto

Díky, Stando. Jen nechápu ty minusy za paleček, ale ti chlapci se holt nějak odreagovat musí.

0 0
možnosti
VS

vy jako vždy plácáte a vymýšlíte si. Možná že by stálo i za zamyšlení (jestli jste toho ještě schopen) proč tam ty písně zněly. Například Perný den.Rv

5 1
možnosti
Foto

Já nevím, co tím myslíte, filmy Perný den i Help normálně za totáče běžely v tuzemských kinech a po skončení monopolu je občas dávaly v kině Ponrepo na Letné. Víte, co je to monopol na film?

2 0
možnosti
Foto

I29v16a67n 52M32a77r18e20k

2. 1. 2019 12:23

Jak jinak než karma p.Preslere. R^ [>-]

7 5
možnosti
Foto

Díky, jen žasnu, jak tady řádí provařená parta mínusářů.

0 0
možnosti
Foto

A že zrovna Vám chyběl Karel Kryl. U Vás, pane Preslere, bych spíš očekával, že napíšete, že Vám chyběla nějaká pěkná písnička od Kroků Františka Janečka.

8 4
možnosti
Foto

Tak se koukněte na mé blogy. O Karlovi jsem psal několikrát, ale o tom vašem oblíbenci Janečkovi ani jednou. Přešlápněte si.

1 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik