Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nohavica zaštítěn Čapkem. Vy se z těch Vašich osobností, co se Vám nesmírně hodí do krámu tu k mínusu, tu k plusu, tu k flu... plivanci... jednou zfanfrníte... Ty dva srovnávat a zrovna teď? manipulace je krásná věda:))

Přestože si o Hutkovi myslím podobné, i o těch sálech, tak já bych nejásala. Koncerty se vyprodávají půl roku dopředu, ale může se nakrásně stát, že tam přijdou i ti, co zaplacené využijí a budou pískat. Uvidí se...Jarek Nohavica by to měl ustát.:-) čtete dobře, měl by to ustát... pochopit. A věřte, že stát se to může.

5 5
možnosti

Někteří lidé mají tendenci tíhnout k silným vůdcům. Snad ve víře, že zatímco jiní jen plkají, tito vůdci mají schopnosti řešit velké problémy lidstva. S přibývajícím věkem se tento obdiv stává nekritickým a dotyčnému už nezáleží na tom, co na to jeho okolí. Kolik lidí obdivuje Norrisovo nebo Seagalovo rázné zúčtování s padouchy zákon-nezákon? Takto vidím počínání pana Nohavicu. Je to počínání pochopitelné a lidské. Vidí v Putinovi silného a schopného alfa-samce a má upřímnou radost z ocenění přijatého z rukou, pro něj, tak výjimečně silné osobnosti. To že část jeho tvorby tímto ztratila pro mě a mně podobné své poselství, kouzlo či naději, si Nohavica nepřipouští. A pokud ano, jsem pro něj jen hlupák, co nepochopil velikost ruského státníka. Nemám to Nohavicovi za zlé, prostě jen cítím smutek

3 4
možnosti
JN

Myslím, že děláte ukvapený závěr.

Skutečnost, že jsou páně Nohavicovy koncerty vyprodány, o ničem nevypovídá.

Jeho koncerty jsou pravidelně vyprodány cca 1 hodinu po zahájení prodeje, vstupenky jsou v předprodeji i půl roku.

Většina agentur již prodané vstupenky nebere zpět a peníze nevrací. Takže skutečnost, že listopadové koncerty jsou už dávno vyprodány nemůže být ovlivněna událostí minulého týdne.

Kdo ví? Možná bude pan Nohavica zpívat před vyprodaným a přesto prázdným sálem, protože hrdí vlastenci nepřijdou. Věříte, že by taková sitace mohla nastat? Já taky ne.

1 2
možnosti
OZ

Snažím se s tím nějak vypořádat.. Vím, že mi jeho písně teď už "zhořknou", ba možná budu vypínat a na jeho koncert zcela určitě nepůjdu. Ale vzato racionálně - Nohavica se ukázal jen jako prostý občan, žádnou celebritou už se stát pro ten skutek nemůže. Uvažováním zůstal na úrovni voliče Omakury a Zemana a to je paradoxně tak trochu uklidňující....:-)

2 4
možnosti

Nohavica jen uskutečnil to, co kdysi avizoval:

"Dejte mi do ruky mávátko a řekněte, jak volat Sláva!

Já už si najdu ten správný směr

a budu mávat, mávat, mávat!"

Má mávátko i s medailí, nabral správný směr a může mávat.

Toť vše. Budiž mu přáno.

6 4
možnosti
JF

Ale stejně je to zábava.

Soudruh Putin z KGB ocenil překladatele textů Vysockého a Okudžavy, které KGB pronásledovala, to skoro nevymyslíš:-)

5 2
možnosti
OH

Srovnávat Nohavicu s Čapkem mi příjde opravu hodně absurdní.

9 1
možnosti
MD

Dobre vino. A nejen proto, ze je pro zmenu z jineho soudku nez se zde bezne natahuje kostyrem.

2 0
možnosti
VB

Hutka má štěstí že je takový maskot kavárenské havlérky, jinač by tenhle chronický povaleč byl už dávno v zapomění.Hutku dnešní mladí už neznají a hlavně nemá je čím oslovit na rozdíl od Nohavici.

4 2
možnosti
JN

Hutka měl v životě tu smůlu, že již ve svých začátcích naštval nějaké soudruhy. A celý život si pěstuje pocit ublíženosti, že mu tenkrát bránili vystupovat " protože byl proti nim" Ve skutečnosti mu tím soudruzi udělali reklamu. Lidi chodili na koncerrty Hutky "prtože von je proti nim" a málo je zajímalo, že vlastně nic neumí.

Dneska se snaží jako reklamu využívat, "von byl tenkrát proti nim", ale už to nezabírá. . Tak to s návštěvou jeho koncertů podle toho vypadá.

4 1
možnosti
MK

M93i33l38a44n 78K14e32s95l

5. 11. 2018 21:38

U nás je to nějak naruby.Kritici někoho strhají a kritizovanému neuškodí,ale pomohou.Je tomu tak asi rok,co propírali kapelu Ortel a jejího šéfa.Pes by od Ortelu ne kůrku,ale ani retro špekáčka nevzal.A co se stalo?Ve Slavíku málem porazili Slavíka na entou Gotta.Dokonce k vůli nim museli bodování tajně upravovat.Protože se letos čekalo slavíkovské fiasko, tak Slavík dostal tipec jako obyčejná pipka.Již i slavný politik Sládek hlásal,že i negativní kritika pomáhá.Poučení kritikům: když se vám něco nelíbí,hoďte na to sklo a mlčte.

3 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik