Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za bohatou a plodnou diskuzi, byl jsem celý den venku a pak se díval, jak Sparta padla v Olomouci. Při přepisu blogy mi vypadl odstavec, že jsem modrou knížku dostal po několika odkladech a v době, kdy se mi narodil syn. Na tohle ten lékař ve vojenské nemocnici slyšel...

1 0
možnosti

Prisahat, co na tom. Jeden z nejpopularnejsich ceskych spisovatelu J. Hasek dvakrat od armady zbehl a prisahal dokonce trikrat.

Poprve prisahal cisari panu a z jeho armadu take zbehl. V ruskem zajateckem tabore se prihlasil do tvoriciho se Cs. vojska- legii a tomu prisahal podruhe. Zbehnuti se dopustil podruhe kdyz od Cs. vojska zbehl k bolsevikum a prisahal potreti.

3 0
možnosti

Ti, kteří chodili k nepovinným volbám na základní vojenské službě za minulého režimu manifestačně, tak po roce 1989 se z nich stali zapřisáhlí komunistobijci.

1 0
možnosti

P42e82t89r 80B10u47r67i73a87n

6. 10. 2018 17:07

A to usuzujete z čeho? Já jsem např. antikomunista už snad od 15 let a u voleb jsem nikdy nebyl.

2 0
možnosti
Foto

K81a68r14e34l 69M92á29d60l23e

6. 10. 2018 16:45

Celkově to vychází na karmu, ale souhlasím s některými diskutujícími, že to získání modré popsaným způsobem nezní moc reálně. Kdyby se modrá dala získat tím, že by si člověk férově pokecal s doktorem ve Vojendě, tak by se tam táhla fronta od Vltavy. Ze svých tehdejších pražských kamarádů si nedovedu představit nikoho, kdo by to nevyužil. Ta pověra, že kdo nebyl na vojně, není chlap, se tradovala jen na venkově, znám to z chalupy. Sám jsem byl na 5 měsíců, když jsem se dostal na náhradní vojenskou službu do ČKD v HK, odkud pochází manželka. V Praze bych neměl šanci ani s jedním dítětem, ale v Hradci neměli zaplněná ani všechna tabulková místa, protože kluci z okolí byli smíření s tím, že z nich dva roky vojny udělají chlapy.

4 0
možnosti

Kdybych si vzal mapu ČR a podle obětí třeba první světové války škrtal obce podle počtu obyvatel, tak by moc nezbylo.

A taková tragédie padá na vrub té vaší službě vlasti.

Kdo je ta vlast a jak se odvděčuje (musí to být něco extra a ne nějaké naleštěné kecy)?

0 0
možnosti
Foto

Tady j přísaha naší armády v době komunismu na kterou jsem přísahal i já, Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa.

Slibuji, že budu vojákem statečným a ukázněným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských řádů, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství.

Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně, svěřené mi pracujícím lidem a připravovat se na boj, abych mohl na rozkaz prezidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou vlast a její socialistický řád proti každému nepříteli.

Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život k dosažení vítězství.

Tak přísahám!

0 0
možnosti
Foto

tak se podle toho chovejte

2 1
možnosti

Zcela jistě spousta Němců přísahala věrnost Hitlerovi. No a co? Režim padne a přísahá se zase někomu jinému.

0 0
možnosti

J79a78n 11H40a94r73v56a10n

6. 10. 2018 13:38

To já měl fantastickou vojnu, vždycky mě to chytí u srdce když si vzpomenu. Rok pod Tatrami byl turistický kroužek. Vždy na víkend jsme odhlásili stravu, vyfasovali konzervy a do hor! Všechny vrcholy jsme slezli - Gerlach (2x), Lomnický štít, .... chodili jsme kudy se nám chtělo, kdy by se 5-6 silným vojákům postavil :-)

0 0
možnosti

P83e47t85r 48B48u19r17i28a68n

6. 10. 2018 13:24

Souhlas. Navíc vojenskou službu brali komunisté jako výborný nástroj k rudému přeprogramování poloviny společnosti. Měli k dispozici polovinu populace na dva roky, násilně v izolaci a totálně v rukou rudých politruků. Co víc si demagog může přát.

4 2
možnosti
Foto

Jako politic. nástroj byla komunistům ,,plat prtná", a politruky toliko živila;-D

4 0
možnosti
Foto

Jakápak služba vlasti. Slouží snad kriminálníci na Mírově vlasti ? Neslouží, jsou jen zavřeni. A v kasárnách je to to samé.Současný režim je navíc založen na minimálním státu a privatizaci. Je nesmyslné, aby privatozované zdroje a latifundie bránili násilně rekrutovaní no name chuďasi, taže ochrana pomocí najatých žoldáků je přirozená a logická. Obrana vlasti ZADARMO zůstala v propadlišti dějin.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS