Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je fakt uzasny, jak to v lidech porad pretrvava...Tak KTO dostali zaracha PROTO, ze Walda emigroval. Ja myslim, ze zaracha jim nedal Walda, ale komunisticka mstiva partaj. Mimochodem Walda byl tady u nas ve Vancouveru dvakrat a nevsim' jsem si, ze by byl nejak nestastnej. Ach ta zavist....

0 0
možnosti

Waldu si vůbec neberte do úst. Na rozdíl od Vás něco v životě dokázal. A to, že odmítl žít v našem zdejším "socialistickém ráji"... tak odmítl a odešel. Za to byste si jej měl spíše vážit , než jím pohrdat.

6 0
možnosti
Foto

no jo, ale den před svým odmítnutím o tom zdejším socialistickém ráji bájil na vlnách českého rozhlasu.

0 0
možnosti
Foto

Waldemar Matuška byl těžký astmatik a přímořské klima mu nejspíš trochu prodloužilo život...

3 0
možnosti
Foto

Tak já, po přečtení většiny komentářů, napíši Alešovi tento vzkaz: Aleši, prosímtě, Ty nevíš, že v tomto "svobodomyslném médiu", odkud nikdy nikdo nebyl vyhozen se o ikonách špatně nepíše? Radím proto následující:

1. U Václava Havla je nejlépe se držet legendy, že v době komunistické vlády byly Havlovy hry hrány všude na světě a jemu za to chodily královské honoráře. Na nějaké zapojení CIA a jiných, prosím okamžitě zapomeň.

Také prosím zapomeň na všetečné otázky, proč se ty hry v těch velkých divadlech za velké peníze úderem naší "sametové revoluce" hrát přestaly. Já myslím, že protože hollywoodský scénář vězeň svědomí prezidentem se těm divadlům nehodil.

2. Jan Werich byl ryzí demokrat, ale ještě více umělec. Proto ho také, více, než demokracie zajímala jeho kariéra, úspěchy a honoráře.

Umělec má tvořit a ne se vyjadřovat k politice a proto bylo správné, že popravu Milady Horákové zcela ignoroval a věnoval se pouze filmu Císařův pekař. Tak to bylo jedině a demokraticky správné. Schválit to.

3. A Waldemar Matuška. Lze si jen stěží představit, že by nějaký velmi populární řecký zpěvák opustil své výsadní postavení ve své vlasti, Řecku, a odebral se zpívat pouze pro řecké krajany v Československu.

Je to, samozřejmě nesmysl, ale možná by to jisté politické gesto bylo.

Tak a pozorně čti pána Béreše. Jsi, stejně jako Kroupa, Vyoral a další na tzv. "Abschussliste" tedy seznamu autorů určených k odstřelu. A věř, pán Béreš má dlouhé prsty a své vyhrůžky umí realizovat.

Když je najdu, přivěsím je jako komentář. Hezký den přeji.

2 1
možnosti
Foto

Marián Béreš 12264

Radko, já myslím, že má nakročeno do propadliště. Dnes byla odejita Přikrylová se svými výblitky, tak nebude dlouho trvat a půjde i Pressler. Věřte, už jsem zažil tady na blogu podobné frustráty a kde jim je konec (Streit, Siemko, Troška, Provazníková,...). Ona Kroupa jsou žhaví kandidáti (plus Vyoral).

0 0
možnosti

V tom blogu něco hodně smrdí. Že by samochvála?

3 2
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, jestli ty Vaše veledíla, co se nějak ne a ne postavit vedle Zapletala a Duška tehdy, Tučkovou a Topola dnes, jestli někde nejsou k mání v takovém množství, že by to skoro vypadalo na masivní reklamu sebe sama. A to tu...jak známo nemá co dělat. Neděláte poslední dobou nic jiného, než se prosazujete tímhle způsobem hybridnich soupisů. Ale nakonec je to Vaše věc. Mně osobně těší ta blbost v přímém přenosu.

Hybridčlánek, kde rozebiráte stokrát vyčpělé téma. WM...JEHO osobní věc. Jeho osobní postoj se všemi plus a mínus...co to s sebou neslo. A hlavně, hlavně...evidentní pevný postoj i ta mínus nést, než žít život, který úhořům Vašeho typu nedělal problém. Jen tak dál. Sebeodkopání Vam jde najedničku.

10 2
možnosti
Foto

Fakt nechápu, kdo a jak vám ublížil ve vašem smutném životě, ale já to opravdu nebyl. Ale abych vám udělal radost, reaguji na vás. Snad vás uklidní, že na vaše četné urážky pod mými blogy dnes reaguji, aniž bych urazil vás. V tom se lišíme. Přeji vám, abyste si našla partnera a nemusela si své flustrace vybíjet zde na diskuzích. jinak doporučuji seznamku, tam najdete možná štěstí. přeji vám ho. tady vám pšenka nepokvete.

2 9
možnosti
Foto

Díky za diskuzi. K panům Leinerovi, Šiškovi a Jandovi, co se diví, že jsem nevydal třetí knihu, mám jen podotek. Po roce 1990 jsem začal pracovat jako novinář, následně jako televizní reportér a pak šéfredaktor novin. Na psaní zbytečných knih jsem již neměl čas. Ale proč nás výše zmínění pánové neoblažili svými literárními veledíly a plýtvají svým talentem tady v diskuzích? Urazit je snadné, napsat knihu těžší. Leinere, Šiško a další, pište! Svět se vašich veleděl nemůže dočkat!!!!

3 1
možnosti

Pokud jste tak útlocitný na kritiku, neměl byste se tolik nafukovat.

Jak se říká: pýcha předchází pád.

6 0
možnosti

Inu a co je komu po tom?

Byl to jeho život, jeho rozhodnutí a na jeho zpěvu to nic nezměnilo. A že zpíval na pohřbech?

No a co.

12 1
možnosti

Je zvlastni, ze se lide pozastavuji nad tim kdy a kde Waldemar Matuska ve statech zpival.

Ze dneska narodni poklad Helenka zpiva hlavne na soukromych vecircich o tom zde nikdo z rudeho koutku nenapise.

2 1
možnosti

Schématicky se jeden článek podobá druhému. Trochu si pohladit ego, trochu provokovat a tím na sebe upozornit a zbytek je vata.

Jenom titulky se mění. Jednou je to normalizace, Jan Werich a nyní Waldemar Matuška. Nejhorší je, že to vždycky sklouzne na úroveň drbů.

Mimochodem tu vaši prvotinu jste vydal v roce 1982, potom ještě Pěnu 1990 a tím se vaše spisovatelská dráha končí. A co vy, jste šťasten?

18 2
možnosti

Jeste psal agitky do Rudeho Prava a dalsich komunistickych novin.

5 3
možnosti

O89t48a 39K39i29n82c

5. 9. 2018 15:40

Píšete, že členové skupiny KTO nevzpomínali na Waldemara Matušku v dobrém. Jejich dlouholetý kapelník Franta Hacker, který patří mezi mé dobré přátele, na Waldemara Matušku naopak nikdy nedal dopustit.

10 0
možnosti
Foto

V roce 1988 však Franta mluvil jinak...

1 2
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik