Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

...mohlo to být takhle:

To přišla jednou v noci múza za Karlem, tedy za panem Trčálkem, tedy vlastně -jako po Vašem - za Trčálkem. A povídá... ne, nepřišla jsem pro sex... přišla jsem ti, Trčálku, říct, že píšeš samou srandu, ze všech si střílíš, ale abys napsal něco pěkně nenávistného, to ne. Ty si radši budeš dělat z každýho šoufky. Měl bys něco nenávistného rychle napsat a to hned několikrát. Třeba na pana Preslera. Tedy stačí na Preslera...na Preslera....dej se do toho. A Karel se náhle sám svým nenávistným skřípáním zubů vzbudil. Dal se hbitě do práce. A když napsal několik povedených nenávistných blogů, měl pocit dobře vykonané práce. Ale chyba lávky. Múza mu v noci po té lopotné práci říká - Trčálku, ale na to poslední jsi zapomněl a neudělal. Ty prostě nejsi schopný ani napsat na konec - Karle a Patriku, je to na Vás, co s tím nenávistným blogem uděláte...a zklamaně odešla. A Trčálkovi - tedy panu Trčálkovi - , kterého tu konkrétně jmenuji, zbyla jen ta jeho nenávist...

3 0
možnosti
Foto

Sebekriticky přiznávám, že tento text se mi vůbec nepovedl, každý den holt není posvícení. Děkuji za bohatou a plodnou diskuzi. Snad jen dodám malou poznámku k mému působení v Zemědělských novinách.

Za totality vedl kulturní rubriku Karel Vodička (zemřel na infarkt ve 40 letech) a v sobotní příloze byla vždy zveřejněna povídka. (Jak správně připomněl Jirka, byla tam i rubrika krimipříběhů, psal je I. M. Jedlička a nejslavnější příběh byl o "Robertkovi".) Psal jsem tedy povídky, publikoval je zhruba jednou měsíčně a po zdanění byl čistý zisk 475 Kčs. Nebyly to agitky, jak mi vyčítá emigrant Šiška, matně si pamatuji názvy typu "Sobota v letenské diskotéce", "Co dělá slunce, když spí" atp. Pro rodinu se dvěma malými dětmi to byl vítaný příjem navíc a nemám se za co stydět.

Další etapa spolupráce se Zemědělskými novinami nastala v roce 1992, kdy jsem se stal jejich kmenovým redaktorem a šéfem "vnitra", šéfredaktorem byl předtím politicky perzekuovaný Jiří F. Pilous. To "vnitro" byla vnitropolitická redakce, pak zde byla redakce zahraniční, kulturní, sportovní a pochopitelně i zemědělská. Bulvár typu "extra" či "super" se tehdy ještě nepěstoval. Krátce před mým nástupem se situace zkomplikovala, pár novinářů se odtrhlo a začali vydávat další Zemědělské noviny (vzpomeňme na podobnou causu tehdejší Mladé fronty), čímž vznikl na trhu zmatek. Ty mé Zemědělky dotovalo ministerstvo zemědělství, ty druhé někdo ze zahraničí. Ministerstvo posléze začalo šetřit, tisk "Kubátovek", jak se jim říkalo podle jména tehdejšího ministra, zastavilo. Lépe ale nedopadly ani ty Zemědělky zprivatizované, sloučily se s Českým slovem, ještě chvíli vycházely pod názvem Zemské noviny a nakonec zanikly úplně. Ovšem rád na tu dobu vzpomínám, i díky této praxi jsem se pak mohl stát jedním ze zakládajících redaktorů televizní stanice Prima (nezaměňovat s dnešní TV Prima, ta se tehdy jmenovala Premiéra a název Prima bohapustě ukradla).

Děkuji za přečtení a za případné minusy.

4 0
možnosti

Vzpomněl byste si, pane Preslere, v kterých Zemědělkách pracoval redaktor Josef Broum? Domnívám se, že v těch zprivatizovaných.

0 0
možnosti

Čtenost nic moc, karma nic moc, jak by řekl Arnold.

4 0
možnosti

Já myslím, že Patrik a Karel udělají nejlépe, když ten váš článek zařadí na hlavní stránku, ať všichni vidí, jací "umělci" tady taky píší. :-)

1 1
možnosti

D51a36v96i73d 78V34l84k

24. 7. 2018 16:24

Tak nebuďte srab a jmenujte mne plným jménem pane Preslere. Dospělý chlap přece umí říct jinému dospělému chlapovi do očí, co si o něm myslí. Pomlouvat někoho za zády, jak to děláte v tomhle blogu a neříct ani jeho jméno je srabáctví. Jste srabák pane Preslere???

3 1
možnosti

Pane Preslere, buďte přece chlap a jmenujte na plný pecky toho servilního miláčka zdejších admiminů, který tak neskonale touží po publicitě!:-)

6 1
možnosti

Snad se to někoho nedotkne. :-)

Karma.

:-)

2 0
možnosti

Arnolde, kde je Vase obligatni: krasny text, pravdivy, ta ctenost, ta karma?...

7 0
možnosti
Foto

no, jestli jste takhle psal i do novin, mám pocit, že vás to stěží uživilo

10 0
možnosti
Foto

A co vadí? Námět nebo styl?

1 0
možnosti

J29i62r49i 32B67o80r

24. 7. 2018 12:50

No ,to jsme se nasmáli.

4 0
možnosti
Foto

a víte že nasmáli, ale autorovi;-D

4 0
možnosti

Původně jsem chtěla reagovat, ale zařekla jsem se, a to neplatí jen o tomto autorovi, je jich tady více, že pokud sám autor se nezúčastňuje diskuse, nestojí mi to zato. A všem, co se jim článek nelíbí doporučuji totéž, tento druh autorů jenom provokuje a pod fousy se vám směje jak vás opět dostal....

2 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že to je každého autora věc. Tak například, paní Vlachová nezareaguje nikdy. Ale Aleš, autor tohoto dílka, nechává diskuzi vykvasit a pak to nějak shrne.

2 0
možnosti
Foto

Orel skutečně much nelapá. Sám jste se zařadil jako dronte mauricijský.

8 0
možnosti
Foto

Tak, já si myslím, že autor je japný, i když nyní značně nepříjemný. Pochválil Babišův rybník a to se neodpouští.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS