Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mohu potvrdit, mě tam vyvezli potomci v rámci mých narozenin, nezapomenutelný zážitek, celý areál přístupný, atrakce pro děti, minizoo, prohlídka ekofarmy s průvodcem, kde může člověk vidět všechna velká i menší hospodářská zvířata, ušlechtilí koně, vše čisté, ve stájích sláma, do které by si člověk hned sám lehl, i pro obyčejného turistu jídlo a pití v bufetu. Kdo neví co s penězi může zajít i do restaurace na speciality.

Ještě další věci které člověk nevidí, letní tábory pro děti atd..

Tohle nemůže být ziskové, slouží to celé veřejnosti určitě to Agrofert musí dotovat, celé to už stálo cca 900 MEGA tedy ta dotace tam je jenom drobný pakatel.

Pokud by Babiš nevlezl do politiky tak farmu Čapí hnízdo budou v médiích velebit jako vzor velmi úspěšné EU dotace.

3 6
možnosti

O tom silně pochybuju, že by někdo čapák velebil jako úspěšnou dotaci, protože dotace nebyla určena pro velké firmy. Ale považuji za téměř jisté, že by si toho podvodu nikdo nevšiml a Babiš mohl mít klid. Kdyby nebyl tak hamižný a hloupý...

6 0
možnosti
Foto

A co na Čapím hnízdě uhamižnil?

1 0
možnosti

Dotaci, na kterou neměl nárok.

1 1
možnosti
Foto

To je furt to samé. On o tu dotaci nežádal, že?

1 0
možnosti

Vzhledem k okolnostem za tou dotací stál a evidentně ji zinscenoval, tedy se dopustil podvodu.

Jinak vám připomínám, že tu zcela očividně obhajujete trestný čin, za což vám hrozí až rok vězení.

0 1
možnosti
Foto

Tato Vaše představa je zcela chybná. Pokud by se vůbec někdo měl dopustit tohoto trestného činu, pak by ale nejprve musel být ten trestný čin jako zločin odsouzen.A například, u odsouzeného Kramného jsou stále pokusy o jeho jeho nevinu a to vůbec nemluvím o odsouzeném vrahovi Kajínkovi.

Prostě a jednoduše. Zákon zapovídá glorifikování zločinu, nikoli však diskuzi o vině a nevině. To by pak obhájci byli zcela bez práce a rozsudek by mohl být vynášen internetovým hlasování.

http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-10-dil-8-paragraf-365

"§ 365Schvalování trestného činu

(1) Kdo veřejně schvaluje spáchaný zločin nebo kdo veřejně vychvaluje pro zločin jeho pachatele, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.(2) Stejně bude potrestán, kdo v úmyslu projevit souhlas s trestným činem

a) pachatele nebo osobu jemu blízkou odmění nebo odškodní za trest, nebo

b) na takovou odměnu nebo odškodnění pořádá sbírku."

1 0
možnosti
Foto

A pokud by zákon měl mít na mysli nějaký konkrétní případ, tak se domnívám, že právě schvalování takovéto vraždy by pod ten paragraf spadalo. Ale nikoli diskuze o tom, zda je Babiš vinen či nevinen trestným činem podvodu.

To by se nám policie asi vysmála, kdybychom to přišli ohlásit.

A nyní citát:

"9.1. Případ Absolon: vzorový pachatel Pechanec

http://www.infoservis.net

Třicetiletý Rom Ota Absolon byl zavražděn v noci na 21. července 2001 na diskotéce ve Svitavách. Velmi rychle měla policie pachatele - byl jím dvaadvacetiletý Vlastimil Pechanec, známá postava skinheadské komunity. Podle soudního svědectví Pechanec na Absolona křičel "Ty černá svině" a pak ho několikrát bodl nožem. Absolon zemřel na následky zranění v nemocnici. Zůstali po něm dvě děti a vážně nemocná družka, která umřela na rakovinu ještě před ukončením soudního procesu.. Policie se při vyšetřování příliš nepředvedla. Pořádkoví policisté nepovolali na místo činu kriminalisty a vyšetřování vedli sami - zeptali se hostů v baru na průběh událostí, nikoho nezadrželi a nic nenašli. Nůž objevili až druhý den pohozený před barem, po deštivé noci už bez stop krve či otisků prstů. Práci policie kritizovalo krajské státní zastupitelství, romský aktivista Markus Pape z Evropského centra pro práva Romů dokonce žádal demisi ministra vnitra Stanislava Grosse."

1 0
možnosti

Tak to pozor, to se pořádně mýlíte. Podle komentáře k trestnímu zákoníku a podle ustálené judikatury nemá na trestnost jednání vliv, byl-li již pachatel schvalovaného činu odsouzen. Čin je trestný i tehdy, když pachatel schvalovaného zločinu nebude vůbec stíhán, např. z důvodu promlčení nebo imunity.

0 0
možnosti
Foto

Ovšem, prokazování neviny není schvalováním. Tím by například bylo prohlášení, že "pachatel je pašák a udělal to dobře", nikoli však prohlášení, že pachatel je nevinný.

1 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik