Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celý den jsem nebyl na netu, tudíž přicházím až teď, abych poděkoval za skvělou diskuzi. Nechci hodnotit jednotlivé příspěvky, jen se zastavím u toho "dědka" s alzhemairem. Ten kálel nejen u oběda, ale vlastně pořád. Takový člověk, a stěžovaly si i sestřičky, nemá v nemocnici co dělat, patřil by do LDN. Jenže tam byl z protekce a pro mě bylo nepříjemné, když se v noci vzbudil a domníval se, že jsem prodavač z drogerie a nacházíme se v Blansku roku 1938...

0 0
možnosti
Foto

Já osobně jsem hospitalizován od 9 května. A kromě toho že se ke stravě nepodává žádné pivo, jsem zcela spokojen.

0 0
možnosti
Foto

Jirko, neříkej, že někde opodál není kantýna. Pokud vím, operovali ti koleno, takže by ses tam dobelhal. Přeji brzké uzdravení!

0 0
možnosti
Foto

Kuliářské zážitky rozhodně nečekám, poživatelné jídlo by stačilo. Měl jsem nedávno v nemocnici dceru, naštěstí jen 3 dny a byl jsem tam na návštěvě zrovna, když jí přinesli večeři. UHO, rozvařené zašedlé brambory, zajíšené rozvařené fazole, maso, které se nedalo ani ukrojit, natož ukousnout. To vše navíc v množství, že i kdyby to bylo poživatelné, tak sám bych se tím přecpal k prasknutí, natož 9 letá holka. Já třeba fazolky rád, ale tohle bych vážně nedal. Takže holka o hladu a celá porce putovala do kompostu. Já chápu, že nemají peníze na nějaké minutky, ale je to dětská nemnocnice, ta porce klidně mohla být čtvrtinová a za ušetřený peníz mohli přidat na kvalitě. A klidně bych byl ochotný si za pořádné jídlo připlatit, ale to bohužel socialisti zatrhli.

2 0
možnosti
VB

Popsáno dobře až na to "odsouzení" dědy. Každý z nás se může ocitnou ve stejném stavu.

Myslím si, že nikdo hlady neumře a pokud si nechce nic kupovat, alespoň si zmenší ozdobné tukové prstence.

0 0
možnosti
PV

P65a54v57e87l 51V72é82b23r

22. 5. 2018 14:48

Nechci tvrdit, že nemáte v ledasčem pravdu, ale vaše argumentace "při kritice nemocnice se má řešit léčení a ne jídlo" je zcela lichá. Teď se prostě řeší jídlo a ostatní jde bokem - je na pořadu jindy. Nelze přece potlačovat kritiku jednoho s poukazováním na to, že není kritizováno něco jiného.

1 0
možnosti
TT

Souhlas. :-)R^

(PS: sortiment, jejž by si představovali)

0 1
možnosti
JD

Než chtít něco zlepšit, raději se rochnit ve vlastních výkalech, že?

0 1
možnosti

Cim je ta nemoc vleklejsi a horsi a taky stari v tom hraje roli, tim vic hraji roli takove ty obecne a zdanlive nesouvisejici veci. Osetrovani, rehabilitace a kvalitni aspon trochu chutna strava. Bez toho bude lecba fungovat spatne protoze v tomhle zanedbany a nemocny clovek schazi sam od sebe.

Clanek jsou knizeci rady od cloveka, ktery o dlouhodobem marodeni nevi nic.

3 1
možnosti
TT

Ehm, podle diskusí pod těmi články má Aleš pravdu. Já jsem v jedné z nich skončil v dlouhatánském vláknu, kde nosánkové argumentovali, že když jim něco nechutná, tak to za žádnou cenu nejsou schopni pozřít (a že tu nechuť k těm konkrétním pokrmům v nich vzbudily špatné zkušenosti ze školní jídelny).

Ne, to ať si nosánci opravdu nechají nosit svoje.

1 1
možnosti
JB

J72a28n 59B38u70r29i39a79n

22. 5. 2018 11:52

Do nemocnice se jistě nechodí kvůli kulinářským zážitkům, ale dle Vašeho uvažování měl pravdu jeden lékař, který tvrdil, že nemoci se léčí hladovkou - většinu pacientů by několikadenní půst na zdraví neohrozil a přitom by se jejich nemoc taky vyléčila. A stát by výrazně ušetřil.

3 0
možnosti
JZ

No vidíte, přijel jste se do nemocnice léčit a na na kulinářské zážitky - a přece Vám kuře nakonec nevonělo.;-)

Jinak, Bože dej mi tu sílu, až na sobě zpozoruju první příznaky Alzheimra nebo demence, vyřeší to půl gramu heroinu nitrožilně.

1 0
možnosti
PS

jj, smyslem existence komerčního zdravotnictví je tvořit zisk, a ne vařit dobroty.

1 1
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik