Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím, že modla Václav Havel trpěl v komunistických kriminálech, ale na rozdíl od většiny normálních lidí pracoval v celém životě jen osm měsíců v trutnovském pivovaru, kam dojížděl svým mercedesem

Zdroj: https://presler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=643959

V . Havel pracoval i jinak, samozrejme. To vy nemuzete vedet. Ale tahle ubohost se zcela jiste ujme.

5 2
možnosti

A když Vám bylo sedm let, pane Preslere, měla na Zábradlí premiéru Zahradní slavnost Václava Havla, v režii Otomara Krejči, jež okamžitě vzbudila velkou pozornost. I v zahraničí si mladého, tehdy sedmadvacetiletého autora všimli a za pouhých deset měsíců měla jeho hra premiéru v prestižním berlínském Schiller Theater.

Zde měly premiéru i jeho další tři hry uvedené na Zábradlí do roku 1968. A Havlovým hrám tleskali diváci postupně po celém světě. Proč jeho hry působily tak převratně? Protože otevřeně demaskoval lživou podstatu totalitního režimu. Jeho hry jsou podobenstvím o stavu společnosti a také absurdní satirou o zavádění umělého jazyka ptydepe, který by šel přirovnat i k Orwellově newspeaku.

Havlovy hry v podstatě nikdy nezmizely ze světového divadelního života, i díky jejich uvádění na předních světových scénách, se Havel živil rukama jen osm měsíců, jak správně připomínáte. Byl by Shakespeare větším člověkem, kdyby místo svých her a sonetů stříhal ovce nebo zametal ulice? :-) Byl by prof. Drahoš vhodnějším kandidátem na prezidenta, kdyby místo v Akademii věd pracoval u soustruhu?

Bohužel, jak si kdysi povzdechl jeden z Havlových přátel, prof. František Janouch, v Česku bývá zvykem, že se lidé snaží pošpinit vše, na co bychom měli být hrdí.

15 1
možnosti
Foto

Zemanovi to přeji, protože jeho věčný rival Klaus se stal také dvakrát prezidentem.

1 0
možnosti

To je také jediný důvod, proč do toho jde Zeman znovu.

4 0
možnosti

Odvěký motiv je stále stejný - uchopit moc vlivu ! Panovník není tak bohatý, aby odměnil své věrné, tedy po bitvě jim dá léna - těch předcházejících. Klasika, úřady, rady, hrady ... Komunisté padli, ztratili moc POLITICKOU. Naivní i upřímná radost ! Vždy, ti čelní využijí a berou si tu moc EKONOMICKOU. I Sranda, z Volh do BMW ! Přichází A.Babiš, který si k tomu bere zpět i tu moc POLITICKOU + bonus imunitu + dotace na krytí toho, co oveden na daních. - (Účetně pak 0 : 0) ... Kolo se uzavírá. Lid jásá, Zeman jej chválí, před tím (Unipetrol), zavrhuje ! Andrej taky otáčí - Miloš ! Všichni se točíme a souhlasně volíme - Bude lépe ... :-)

1 0
možnosti

R^ Asi jsme stejně staří a máme stejné zkušenosti, taky mne vzali o rok později, bolelo to. V osmičce jsem vedl celoškolskou stávku proti ruštině a s pubertou přišli ostré diskuse s otcem o přednostech socializmu(natáhl brka prezident Aliende) ;-D.....MÁTE NAPROSTOU PRAVDU, ale zkušenosti nejsou bohužel, nebo bohu díky? nepřenositelné.:-)

1 0
možnosti

Ano. Nejsou mezigeneračně přenositelné. (a bohužel)

1 0
možnosti

Přesně tak. Média z toho dělají boj na život a na smrt a diskuze pak vypadají jako žumpa nejhorších lidských vlastností. Obdivovatelé slušných kandidátů si udělali ze Zemana záchod, který pojme všechny jejich životní frustrace. Jako kdyby je měl spasit prezident, který v životě neřekne slovo prdel. Nespasí. Opačný tábor si nejspíš na jiném portálu nezadá.

Pokud vyhraje Drahoš, maximálně budu sledovat, jak dlouho mu vydrží zůstat takový, jakého ho prezentují. Ale bude to můj prezident, i když ho volit nebudu.

14 2
možnosti
Foto

To, že se s Drahošem dokážete smířit, je chvályhodné.

Nicméně záchod si ze Zemana udělal on sám.

Protože jste se patrně nikdy nedostala mezi akademiky a různé badatele, neznáte jejich smysl pro humor, který je blízký V+W, G+Š a Cimrmanovi.

Umět použít nespisovné slovo tak, aby to bylo vtipné a ne vulgární, umí málokdo. Mrkněte na Křest svatého Vladimíra (K.H.B.).

A VOM TOM TO JE. ;-D

3 2
možnosti

Tak žít a přežít - se dá v každém režimu, dokonce i v base. Dobře to popisuje A.Lustig - svobodu spoutat nelze - Podobně se vyjadřuje Kundera - Soudruhu, zde budujeme šťastnou společnost - proč nejsi šťastný ? Vše, je asi odvislé od tradic rodiny, nabytého poznání a vlastním uznáním hodnot. V tomto smyslu se čas od času objeví přelom - např. r. 1968, podobně 1989. Zejména ta revoluce je důležitá, protože pak se člověk - Sám a dobrovolně rozhoduje - Zda bude chudobný - či bohatý. Možnosti má nevyčerpatelné, legálně neco založit - nelegálně cosi zprivatizuje - být poslancem - vycestovat, vrátit se, přijímat dotace. Většinově, nikdo nedělá nic a pak se napíše, že se změnili pouze - ti hahoře. Našim vzorem, je blízké Rakousko. Nedovedu si představit, že za ČR něco vyjedná M.Zeman - do míst vlivů nejezdí, podobně stíhaný A.Babiš, navíc doposud soudně oficiálně zvaný Bureš. Přeji si již řádné poměry - Ve svém okloí, neznám nikoho - Kdo by jmenovaným fandil - (Děkuji Vám, za představení se - nic proti ničemu) ... :-)

5 0
možnosti

Stejně nevíte, kde se nachází ten opravdový vliv. Jinde bude vliv politický, jinde ekonomický. Největší vliv vytváříme u nás doma. Prozatím nejsme ničí gubernie, abychom museli jezdit za vlivem do Rakouska, Německa nebo Ruska. :-)

3 0
možnosti

Proč ten pesimismus.Nový prezident, snad vzniknou i nové strany, ODS a ČSSD

by měly zmizet v propadlišti dělit, jenom kradly a národ krást učily, ať mladí ukáží

jak se pracuje pro blaho národa, nezbývá nám než v to věřit.

Někdo kdysi řekl : za krize, revoluce se lumpi sdružují do smeček a čestní zůstávají

individualisty. A přesně to se u nás stalo po roce 1989. Nyní je třeba ty smečky rozpustit a začít od nuly. Není pravda že máme takové politiky jaké si zasloužíme.

ODS ani ČSSD jsme si nikdo nezasloužili.:-)

2 0
možnosti

Ondro, kdokoli zaujme místo po ODS nebo ČSSD, bude úplně stejný jako ty dvě strany.

A nemysli si, že v jiných zemích EU je to o moc lepší. Plus/minus deset procent, ale je to v podstatě všude stejné. Ne že bych všude byl a že bych měl tolik možností rovnání, ale vyplývá to z logiky věcí, že nikdy nikde žádná společnost bez špíny a korupce neexistovala.

9 0
možnosti

Změní se hodně!S panem Drahošem BUDE na Hradě zase po dlouhé době civilizovaná osoba..

8 4
možnosti

To je zcela nepodstatné.

Se slabochem si v politice každý zatřese bez ohledu na to, zda je civilizovaný, či nikoli.

15 3
možnosti
Foto

Budu volit naopak, ale rozhodně nevidím jako konec světa, kdyby to nevyšlo.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS