Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A53n11n57a 87Č24e77r86n74á

11. 10. 2016 14:02

V Brně máme spoustu smrdutých nekuřáckých pivnic. :-/

Řešíme to jako v Anglii, jsme před nimi venku a bavíme se spolu, kuřáci s nekuřáky. To stání je nepříjemné, servírky s pivem se za námi víc naběhají a starší štamgasti odpadli a sedí s lahváčem a cigaretou doma před TV Rv

0 0
možnosti

A90n45n81a 88Č18e33r23n55á

11. 10. 2016 14:58

Typická brněnská nekuřácká hospoda, viz obrázek, lidi jsou venku na zahrádce, postávají na ulici před hospodou, i přes ulici a posedávají na obrubnících do silnice...

http://1gr.cz/fotky/idnes/14/101/cl6/LVA4d500d_220116_3271252.jpg

0 0
možnosti
IH

I93v39o 58H27e69b50e45l64k31a

11. 10. 2016 12:35

Líbí se mi ty kecy o tom, jak je volba vybrat si kuřáckou nebo nekuřáckou hospodu. A jak jsou ty nekuřácký prázdný. Já žiju v Brně a musím říct jedno, nekuřácký hospody jsou víc plný než kuřácký. I to pivo tam chutná líp.

Navíc, když člověk přijde domů, tak nesmrdí jako ten nejodpornější vagus. Ale co čekat od člověka, který tak chválí akci pivo za pětku.

A proč bojujete jen proti zákazu kouřit v hospodách? Proč k tomu nepřidáte boj za povolení zase kouřit ve školních třídách, nemocnicích a úřadech?

9 9
možnosti
JH

Protože všechyn tři jemnované subjekty patří státu, který si jakožto majitel může stanovit podmínky, jaké chce. A všechyn tři instituce jsou palceny a využívány všemi občany , i nekuřáky, proto zákaz kouření. Kdežto do kuřácké hospody jít nemusíte a nefinancujete ji.

14 1
možnosti
Foto

Dobrý, den, pane blogere. Článek měl zajímavý předmět, tak jsem jej otevřela. Ale nelíbí se mi. Proč by měli být všichni, kdo se neposadili v době Vaší návštěvy do restaurace, militantními nekuřáky? Máte pravdu, že kuřákům se zákazy kouření ve veřejných místnostech nelíbí. Ale naše kuřáctví se nemusí líbit ani členům naší vlastní rodiny. A mají pravdu. Netřeba dělat druhým, co jim nevoní. :-)

Já hlasuji pro oddělené salonky. Budu ráda, když svůj názor přehodnotíte.

Dnes jsem viděla zprávy uvedené v tomto deníku. A jedna byla ošklivější, než druhá. Nechcete si zazpívat? Nebo třeba přečíst pohádku?

3 5
možnosti
TH

V cizine jsem zazivala uz leta nekuracke restaurace naprosto plne...leta letouci...

5 1
možnosti
RV

A já kuřácké, naprosto plně. Léta letoucí. Dokonce i u nás a na Slovensku;-D

1 0
možnosti
MK

Já byť kuřák chodím u nás do nekuřácké hospody,byť kuřácká je o 50m dál.Je tam lepší pivo , chodí tam více mých známých atd.To nekuřáctví si tam odhlasovali před xlety KUŘÁCI.Nemám s tím problém zkrátka si jdu zapálit na chodbu nebo ven,ale je fakt , že dost lidí tam přestalo kvůli tomu chodit a kuřácká hospoda má o dost větší tržby.Nicméně nevím nevím proč toto by měl řešit zákon.

19 0
možnosti
DM

Protože stačí jeden bezohledný kuřák a otráví pobyt celé nekuřácké. Ne každý kuřák je ochoten se domluvit.

3 12
možnosti
LP

Vetsina z Vas nadava na kuraky. Vsichni proti koureni. A vsimli jste si karmy? Od koho si je?

1 0
možnosti
Foto

Díky všem za bohatou a plodnou diskuzi. Pan Novotný se urazil nad výrazy "dobroser" a "militantní nekuřák", což ho rozhořčilo natolik, že se rozhodl udat mě adminovi. Takže "militantní nekuřák" je podobné označení jako "militantní kuřák". Kdybych já byl militantní kuřák, pak nebudu sedět s přáteli v prázdné nekuřácké hospodě, nemám s tím problém. Slovo dobroser jsem nevymyslel já, v poslední době je často frekventované stejně jako třeba "sluníčkář". Dobroser je člověk, který v rámci konání dobra, které je dobrem pouze z jeho pohledu, nakazuje ostatním, jak se mají chovat. V městské části, kde mám trvalé bydliště, jsou radní, co upřednostňují kola před automobily. Takže ruší dopravní pruhy a proměňují je na cyklostezky, v celé čtvrti budou auta popojíždět třicítkou, chtějí holt automobilisty předělat na cyklisty. Auta vyfukují ještě víc otravných plynů než kuřáci, takže je logické je omezit. A tady vzniká další pnutí, tentokrát cyklista versus automobilista. A jsou argumenty, že v některých evropských městech je cyklistika podporována, funguje to tam, lidé jsou šťastní, zbavují se smrdících aut, atp. atp. Že to s kouřením v hospodách nesouvisí? Ale ano, zkrátka dobroserové v rámci dobra dělají z lidí nesvéprávné jedince a rozhodují za ně i proti jejich vůli. Howgh!

34 4
možnosti
ZH

Slusna snuska blaboleni, ale aspon jste si ulevil.

3 24
možnosti
JAN

Vážený p. P., tak jsem to přeci nevydržel a oficiálně se zeptal zdejšího "admina", jestli je vaše dílo dle kodexu. A jsem zvědav, vskutku zvědav.

0 21
možnosti
VL

Babička mi vyprávěla, že těsně po Druhé světové válce se udavači stavěli zády ke zdi a čelem k hlavním pušek...;-)

17 1
možnosti
JAN

A prý jste použil i výraz " dobroser " ?!? To fakt nechápu co tu děláte ;-€. Obvykle zde funguje alespoň tzv. "admin", je asi na víkendu, super.

0 18
možnosti

"Víš co Sašo? Jdi do prdele" nebo Jirko? A teď mi práskni za citát z filmu :D

11 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik