Aleš Presler

Lukašenko je diktátor, protože chce zavést pravidla, která u nás platí už řadu let!

26. 03. 2017 9:35:28
V Bělorusku v současnosti probíhají demonstrace, neboť tamní šéf Lukašenko rozhodl o dekretu, který zavádí zdanění lidí bez práce, kteří nejsou registrovaní na pracovních úřadech.

Zprávy o následných demonstracích proti tomuto rozhodnutí přinášejí všechny významné (i nevýznamné) tuzemské servery, z jejichž titulků je patrno, že Bělorusko se hroutí, vždyť jen v Minsku údajně demonstrovalo sedm set lidí!!!

Bohužel tytéž servery nás zapomněly informovat, že pokud jste v České republice nezaměstnaný a nejste registrován na úřadu práce, musíte platit zdravotní pojištění zhruba v částce patnáct set korun měsíčně. Nikoho, tedy hlavně příslušné úřady nezajímá, kde tuto částku vezmete. Prostě buďto jste registrováni u UP, anebo si ty prachy nějak sežeňte, přes to nejede vlak. Jen Lukašenko je padouch a diktátor, protože chce to samé, co je u nás naprosto samozřejmé.

Samozřejmé je, že mnozí naši spoluobčané a zejména bezdomovci si toto pojištění neplatí, ale to je podružné.

Citujme z příslušných nařízeních naší vlády: Osoba bez zdanitelných příjmů si musí sama platit zdravotní pojištění v zákonem stanovené výši. Je jí osoba, která po celý kalendářní měsíc nemá příjmy ze zaměstnání, ze samostatné výdělečné činnosti a není za ni plátcem pojistného stát, což je kromě jiných třeba nezaměstnaný neevidovaný v evidenci úřadu práce.

A máme to!!! Lukašenko, aniž bych ho chtěl zde nějak obhajovat a už vůbec nechci diskutovat o tom, zda je diktátor či ne, jen podepsal jakýsi dekret, který se nijak neodlišuje od našich zákonů. Ale protože je to Lukašenko, budeme proti tomu protestovat, neboť snad omezuje práva Bělorusů, co se nenahlásí na úřad práce.

Chudáci naši nezaměstnaní, co si bez evidence na úřadu práce musí platit zdravotní pojištění! Uděláme kvůli tomu třeba zítra demonstraci na Václaváku a budeme žádat svržení vlády a prezidenta? Samozřejmě, že ne, do běloruských záležitostí zřejmě vidíme více, než do těch tuzemských...

Autor: Aleš Presler | karma: 40.50 | přečteno: 1991 ×
Poslední články autora